реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Рахуйте правильно виручку: не матимете клопоту з податківцями

Важливим напрямком роботи чернігівських міських податківців є контроль за суб”єктами господарювання, які здійснюють розрахунки у готівковій формі.

З цією метою постійно проводяться перевірки за дотриманням ними порядку проведення розрахунків за товари (послуги), вимог з регулювання обігу готівки, наявності торгових патентів і ліцензій. Так, лише з 1 по 20 липня ц.р. проведено 51 таку перевірку, очікувана сума штрафних (фінансових) санкцій становить 22,5 тис. грн.

Крім того, по суб”єктах господарювання, які звітують про зниження обсягів готівкової виручки та декларують незначні суми доходів, з метою встановлення реальних обсягів реалізації товарів (послуг), проводяться хронометражі (спостереження) за порядком проведення готівкових операцій та ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації, а також повноти оприбуткування готівкової виручки .
Після проведення таких хронометражів кілька суб”єктів господарювання, які здійснюють господарьку діяльність на території міста, збільшили обсяги готівкової виручки, а проведеними перевірками встановлені численні порушення порядку проведення розрахунків. За результатами розгляду матеріалів перевірок до порушників застосовані штрафні (фінансові) санкції.

Вікторія Борисенко, ДПІ у м. Чернігові




Теги:виручка, ДПІ в Чернігові


Читайте також



Коментарі (0)
avatar