реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Район готується до виборів

Напередодні старту передвиборчої компанії по виборах депутатів місцевих рад та міських, селищних, сільських голів керівництво Ніжинської районної ради зібрало на «круглий стіл» представників політичних партій, які діють на території району, з метою обговорення основних положень Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів» та визначення єдиного бачення проведення передвиборчих перегонів, які мають базуватись на чесності, відкритості, з дотриманням вимог чинного законодавства та етики і культури поведінки.

Вів засідання «круглого столу» заступник голови районної ради Сергій Сиводід. У засіданні взяли участь представники 11 політичних партій, хоча за даними управління юстиції, в районі їх зареєстровано 71, зокрема: Інна Горобей (ВО «Батьківщина»), Віра Галашевська (КПУ), Віктор Мушинок (Народна партія), Василь Шевчун («Наша Україна»), Андрій Калініченко (СПУ), Олександр Гомоляко (УНП), Ігор Жердєв (УСДП), Олександр Ворона (Партія Регіонів), Вадим Шелест («Сильна Україна»), Дмитро Мойсеєнко («Сила і честь»), Валерій Турубаров (УСДП). Від районної державної адміністрації: керівник апарату Тетяна Коник, головний спеціаліст відділу ведення Державного реєстру виборців Юрій Колєзнєв, головний спеціаліст сектору внутрішньої політики Олена Чепурна. Від районної ради: керуюча справами Оксана Мелашенко, начальник юридичного відділу Григорій Андрієць, начальник відділу інформаційного забезпечення Сергій Разон. Від правоохоронних органів: заступник начальника міськвідділу УМВС України в Чернігівській області Валентин Кутузов, представник міськвідділу УСБУ Юрій Горбатко, начальник міськрайонного управління юстиції Ірина Грозенко. А також представники засобів масової інформації ТКК «Фобос» та газети «Ніжинський вісник.

У вступному слові Сергій Миколайович нагадав про склад та роботу місцевих рад V скликання, більш детально зупинившись на районній раді, та перейшов до територіальних громад району, за голоси жителів яких і будуть боротися представники різних політичних сил. Зокрема, депутатський склад районної ради VІ скликання буде налічувати 60 депутатів, Лосинівської селищної ради – 22 депутати, сільських рад від 12 до 30 депутатів (в цілому – 406).

На території району голосування буде проходити по 6 типах виборчих округів: до селищної, сільської рад по одномандатному округу, селищного, сільського голів, до районної ради по багатомандатному округу, до районної ради по одномандатному мажоритарному округу, до обласної ради по багатомандатному округу, до обласної ради по одномандатному мажоритарному округу.

Рішення про створення одномандатних округів селищної, сільських рад приймає сільська, селищна ТВК; про створення одномандатних мажоритарних округів до районної, обласної рад - відповідна районна, обласна ТВК, рішення про створення багатомандатних округів не приймається, оскільки їх межі збігаються з межами адміністративно-територіальних одиниць.
Для виборів депутатів обласної ради в районі буде створено 2 мажоритарні округи, до районної ради – 30 мажоритарних округів, до селищної, сільських рад – в залежності від кількісного складу депутатів.

Під час загальної дискусії учасники «круглого столу» звернули увагу на необхідність всебічно оптимального підходу до утворення виборчих дільниць, враховуючи не лише кількість виборців, а й умови роботи членів виборчих комісій, працівників правоохоронних органів, які забезпечують охорону бюлетенів, дотримання вимог щодо приміщень для голосування. Зокрема, Олександр Гомоляко звернув увагу на недоцільність утворення виборчих дільниць у Синдаревському, Лустівці, Паливодині; на необхідність перенесення приміщення для голосування у Березанці з сільської ради в сільський клуб.

Віра Галашевська звернулася до всіх присутніх представників політичних сил як можна серйозніше і виваженіше поставитися до підбору кандидатів у депутати, не гнатися за кількістю, а забезпечити якісний склад майбутніх рад.

Сергій РАЗОН




Теги:КПУ, УНП, місцеві ради, Батьківщина, вибори, Ніжинський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar