реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Переполох у Новгороді- Сіверському

На сесії Новгород-Сіверської районної ради, яка відбулась 31 січня, першим питанням розглядалась заява щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

Від владної більшості депутатському загалу було запропоновано текст, який ідентично відповідав прийнятому документу на ту ж таки «гарячу» тему депутатами обласної ради у Чернігові тиждень тому.

Нечувана навіть для спокійного часу без революцій та штурмів єдність у гурті обласних обранців викликала небувалу радість в очах мало не всіх присутніх достойників, які представляють кілька політичних сил. От тільки, на думку фракцій опозиційних політичних сил - у Новгород-Сіверській райраді, дещо зі «спільного» документу обласної ради, виходячи з безпосереднього впливу на зняття ознак глибокої кризи в державі, мало б бути сформульовано, м’яко кажучи, принциповіше.

У Новгороді-Сіверському ж, виконуючи накази учасників Майдану, який нещодавно наробив галасу у місті, депутати від опозиції підготували заяву на сесію районної ради. Документ враховував, між іншим, як досвід обласної ради, так й акцентував увагу на положеннях, присутність яких мала б забезпечити неповторення у країні відвертого негативу з трагічними наслідками

Отже, достойній сесії автором цих рядків, після зачитаного головою районної ради тексту «Заяви…» від «більшості», у відповідності до домовленостей на засіданні президії ради, було запропоновано текст заяви від опозиції. До того ж, наживо.

Доповнення з зали додала фракція комуністів. Йшлося про знайому тему - проведення всеукраїнського референдуму з питання входження України до Євро чи Митного союзів!? І оскільки самоврядне керівництво почало заплутуватись само й заплутувати інших у площині голосування по двох проектах заяви та доповненням від депутата-комуніста, накликаючи на себе справедливий спротив опозиційних фракцій, найстарший за віком у раді депутат Володимир Снитко, до речі член фракції Регіонів, запропонував чіткий варіант зняття напруги у «розгніваній» залі. Доповнити проект документа від голови, за який голосувало 33 депутата, тезами опозиційної заяви!

Розумно, чи не так? Одначе, головуючий назустріч не пішов. Тож опозиційна заява була відкинута, вкотре підтвердивши прагнення керівництва ради від більшості до «мутного», всупереч вимогам регламенту, маніпулювання голосуванням за підсумковий(!!!) документ. На жаль нового нічого не бачили. Все це проходили.

Тим більше, що з 52- членного представницького органу району - 34 депутати представляють відому партію. Керівництво ж - так само, обидві посади їхніх кольорів. Переважна більшість постійних комісій очолюється не просто «регіоналами», а ще й другими за посадами чиновниками - заступниками голови адміністрації!

Отже, заради об’єктивності подаємо документ, який пропонувала опозиція і котрий мало не до смерті налякав своєю «революційністю» вірних ідеям «покращення життя вже сьогодні».

Заява депутатів Новгород-Сіверської районної ради
VІ скликання

«Щодо суспільно-політичної ситуації в державі та подолання глибокої кризи»

Ми, депутати Новгород-Сіверської районної ради, глибоко обурені застосуванням грубої фізичної сили до учасників мирних протестів, що відбувається в столиці України від 30 листопада 2013 року й до сьогоднішнього дня. Тим більше, що під час жорсткого політичного протистояння пролилась кров мирних українських громадян. Чисельність поранених перевалила за тисячу, п’ятеро протестувальників загинули, а кілька десятків зникли безвісті.

Виходячи з умов, в яких опинилась Україна, ми, обрані громадою Новгород-Сіверщини до районної ради, засуджуємо застосування грубої військової сили, брутальне поводження «Беркута» з людською гідністю та з обуренням сприймаємо використання військовими формуваннями вогнепальної зброї, тортур проти мітингувальників, а разом і закликаємо сторони конфлікту до пошуку шляхів мирного врегулювання глибокої політичної кризи.

Для її подолання, беручи до уваги велику загрозу майбутньому країни, а також звертаючи увагу на небувалу стурбованість світової громадськості у зв’язку з розширенням масштабів конфлікту влади та народу Новгород-Сіверська районна рада закликає:

- Звільнитивсіх затриманихучасниківмирнихакцій від 30 листопада 2013 року і по сьогоднішній день.
- Верховну Раду України повернутися до Конституції України 2004 року.
- Провести судову реформу та впровадитиінститутвиборностісуддів.
- Працівників силових структур до припинення неправомірних дій відносно своїх співвітчизників під час проведення мирних акцій протесту та діяти у відповідності до присяги, даної на вірність народу України.
- Редакцію районної газети «Сіверський край» та районне телебачення до об’єктивного, оперативного та незаангажованого висвітлення подій та ситуації в Україні та на території Новгород-Сіверського району.

Нагадуємо, що майбутнє нашої країни, єдність держави, гідне життя громадян варті того, щоб за це боротися в рамках законності, порядку, виконання вимог Конституції, військової присяги та цивілізованих норм, визначених документами ООН та Радою Європи

Керівник фракції «Батьківщина» у Новгород-Сіверській районній раді О. Мовчан
Керівник фракції Української Народної Партії у Новгород-Сіверській районній раді Б. Домоцький
На варті українства



Теги:УНП, Майдан, Батьківщина, Новгород- Сіверський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar