реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Радикали і регіонали проти повернення лісів громадам

Сесія Чернігівської обласної ради продовжиться. Але - невідомо коли.

4 жовтня таке рішення оголосив голова обласної ради Ігор Вдовенко після довготривалої дискусії навколо питання щодо передачі лісів нинішніх райагролісгоспів комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» у власність об'єднаних територіальних громад. Одна з основних причин несприйняття депутатами порушеної теми – відсутність чіткого правового механізму і методики передачі десятків тисяч гектарів лісонасаджень від одного господаря до іншого.

Йдеться, власне, про те, що депутати хочуть і далі керувати лісами, до яких обласна рада фактично не має жодного законного стосунку. У 2000 році обласна рада забрала собі так звані колгоспні ліси, утворивши обласний та районні лісгоспи комунального підпорядкування. Ліси ж ці були насаджені дідами і прадідами ниншніх мешканці територіальних громад.

Першим звернув увагу на цю ситуацію Народний Рух - обласна організація прийняла спеціальну заяву, вимагаючи повернення лісів громадам. Позицію Руху підтримали Семенівська та Чернігівська районні ради, які стали першими домагатися справедливості в цьому питанні.

Проте є багато тих, хто хоче зберегти все, як є. першими у цьому списку - радикали Олега Ляшка. Злі язик и кажуть, що це через те, що саме ставленик радикалів "рулить" обласними лісовими справами. У всякому разі і Олег Авер'янов - сумновідомий прилуцький підприємець із кримінальних 90-х років, і відомий торговець кальяном Дмитро Блауш виступили на сесії проти. Або ж задурманюють голови створенням акціонерного товариства - все, щоб тільки не передати громадам, щоб не вислизнуло з рук управління таким золотим коритом, яким є для барижників колгоспний ліс, ніким фактично не охоронюваний.

Вимагати повернення лісів Городнянській громаді приїхдного али на сесію лісівники з Городні. Тоді видатний захисник прав олігар..., тобто трудящих, Дмитро Блауш заявив: «Я прошу керівників провести службову перевірку, чому працівники не перебувають на своєму робочому місці, які втрати несе наше комунальне підприємство. Вже дістали».

Невипадково разом з радикалами проти повернення громадм лісів виступають також регіонали - представники "Опозиційного блоку".Ми просто можемо втратити оту курку, яка несе хай не золоті, але хоч які-небудь яйця до нашого бюджету" - казала Тетяна Ковальчук ("Опозиційний блок").Крадені яйця, госпожа регіоналка, крадені!

Наразі сесія не прийняла жодного рішення щодо долі лісів - будуть їх рубати нещадно і далі. Сесія буде колись продовжена.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:РПЛ, ОТГ, Чернігівська обласна рада, колгоспні ліси, регіонали


Читайте також



Коментарі (0)
avatar