реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Радєтєль" слов'янської єдності -- банальний шахрай

Дорогоміловський районний суд Москви заарештував кореспондента української газети «Славянские новости» Валентина Халецького на 40 діб для підготовки документів з екстрадиції до України. Газета -- українська за місцем реєстрації і антиукраїнська за змістом.

В.Халецького 13 серпня було подано у міжнародний розшук, проте весь цей час він не переховувався, а офіційно перебував у Москві, будучи зареєстрованим за місцем проживання і маючи акредитацію МЗС РФ, відвідував численні прес-конференції.

Зараз В.Халецький утримується в ізоляторі тимчасового утримання.

Водночас, у заяві шеф-редактора газети, голови Слов'янської партії Олександра Лузана йдеться, що журналіст є автором поширеної в інтернеті Хартії возз'єднання народу Росії, України і Білорусі. В.Халецький також виступав з ініціативою створення в майбутньому Конфедеративного міждержавного союзу трьох держав.

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня в Управлінні зв'язків з громадськістю МВС України повідомили, що правоохоронні органи України оголосили В.Халецького в розшук за скоєння у складі організованого злочинного угруповання шахрайських дій в особливо великих розмірах.

Як відзначили в УЗГ, В.Халецький, обіймаючи посаду голови кредитної спілки «Тринадцята зарплата», з 2009 по 2011 рік разом з п'ятьма іншими співробітниками цієї спілки шляхом шахрайства привласнив майже 13 млн грн, які належали вкладникам.

За даними управління, на даний час у рамках розслідування кримінальної справи задокументовано понад 250 фактів здійснення махінацій з грошима вкладників. Кримінальна справа стосовно членів угруповання була порушена за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, скоєне в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. На майно фігурантів справи накладено арешт.



Теги:слов'янська єдність, Україна - Росія, кредитові спілки, шахрайство


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
/////"Радєтєль" слов'янської єдності -- банальний шахрай////// Поки судом не буде підтверджено, що людина злочинець, називати його таким ніхто не має права!
avatar
2
Слов'янська єдність шляхом союзу трьох -- банальне шахрайство. Оціночне судження
avatar