реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Раби совка перекрили міжнародну трасу

Працівники Добрянського лісгоспу та інші мешканці Добрянки, яка розташована біля українсько – білоруського кордону перекривали сьогодні міжнародну трасу Київ – Нові Яриловичі. Так вони вимагали від влади відмінити плани по ліквідації лісгоспу. Акція проходила біля села Грибова Рудня і на три години рух транспорту був паралізований, утворилася величезна черга автомобілів.

Працівники Добрянського лісгоспу у зверненні до міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського, голови Чернігівської обласної ради Олени Дмитренко, голови обласної державної адміністрації Анни Коваленко, голови Державного агентства лісових ресурсів Юрія Болоховця тощо просять не приєднувати їх підприємство до Городнянського. Оскільки вважають, що Добрянський лісгосп багато втратить, як і Добрянська та Ріпкинська громади, до бюджету яких він платить податки. Працівники лісгоспу також бояться скорочень. Але до чого тут люди, які їдуть міжнародною трасою?!

Довідка.
Добрянське лісництво є одним з найбільших лісгоспів Чернігівщини, загальна площа якого становить 41305,9 га, а вкрита лісова рослинність землі займає площу 37042 гектарів. Головне користування за 2020 рік складає 99964 кубічних метрів, рубки догляду — 55938 куб.м.

Проте, як запевнив голова Державного агентства лісових ресурсів Юрій Болоховець, при об’єднанні податки так само будуть сплачуватися до тих місцевих бюджетів, де реально розташовані підприємства. На Чернігівщині 12 державних лісгоспів заплановано об’єднати в 5. Реформа запланована на кінець квітня.

На плакатах бачимо, як вони протестують проти Європи і лагідно просять президента всього лише "звернути на них увагу". Так милостиво хай барин погляне... Як голосували - так і маєте!

Василь ЧЕПУРНИЙ,
Чернігівська область.
Фото Суспільне\Чернігів.






Теги:Юрій Болоховець, реформа лісгоспів, Василь Чепурний, Добрянка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar