реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Путін боїться українізації Росії

Прем’єр РФ Владімір Путін привселюдно проявив політичну слабкість. Лідер кремлівського режиму, якому технологи зліпили імідж "сильної руки", чи не вперше показав свій страх. І уособленням цього страху стала Україна.
"Ми постійно маємо думати над удосконалюванням політичної системи Росії, вчасно вносити необхідні корективи, але діяти, звичайно, потрібно в цій сфері вкрай акуратно – у жодному разі не допустити українізації політичного життя Росії", - сказав Путін. Прем'єр РФ також підкреслив, що небезпечна й інша крайність - тоталітаризм і деспотизм. А таке на постсовєтському просторі теж, на жаль, є", - заявив Путін.

Як припускає київський політолог Алєвтіна Сємьонова, протиставляючи "українізацію" й тоталітаризм, Путін чітко дав зрозуміти: головним його страхом є послаблення авторитарного режиму, поява у країнах РФ вільних ЗМІ, політичного плюралізму та сильної і забезпеченої ресурсами опозиції.

"Адже саме це кардинально відрізняє Україну та РФ. Якщо в Україні знищення авторитаризму у 2004 році призвело до послаблення державного центру, то в РФ, з її кількома багатими ресурсними центрами, слабка влада Москви не втримається під натиском цілком самостійних Петербургу, Уралу, Сибіру, Кавказу та Далекого Сходу", - пояснила експерт. Це, на думку Сємьонової, призведе до неминучої децентралізації федерації аж до повного "переформатування" політичних кордонів північної Євразії.

"Цікаво, що не лише Ічкерія, Татарстан, Тува та Башкортостан ментально готові до незалежності. Багато північнокавказьких та фіно-угорських народів ще мають потенціал швидко національно "прокинутися", - підсумувала політолог.

Активно заява Путіна обговорюється на російському радіо "Эхо Москвы". Позиція одного з виступаючих:" А здесь устроили какую-то, я не знаю, порнографическую картинку из Украины. Как чуть что, так Украина. «Хотите, чтобы как на Украине было?» Украина какая-то стала, знаешь... Это у хулиганов каких-то, недоумков. Вот, они издеваются над соседкой, которая худо себе бедно работает, живет, старается быть свободной. И они ходят и издеваются как прыщавые подростки. Вот что такое «Я не допущу украинизации российской политики».

Ще цитата з цього радіо:"В факте выборов на Украине раздражает одно – сами выборы. Понимаешь? И здесь большая проблема вообще, вот, наша вот эта долбанная пропаганда – она, ведь, сейчас находится в большой проблеме. Ну, они уже там опустили и обсмеяли Ющенко, да? Ну, невелико мастерство на это нужно, но сделали все, что могли. А, вот, дальше у них большая проблема, потому что они же не могут, понимаешь, они же не знают, кто будет. Поэтому как-то так, вот, опускать и оттягиваться... А они бы и не хотели опускать и оттягиваться, если бы им в их державной физиономии не тыкали тем, что просто там есть выборы, а у нас нет. И это очень для них большая проблема, понимаешь? И поэтому, вот, появляется такая... «Мы не допустим украинизации», - вот, говорит этот товарищ. А под украинизацией можно понимать что хочешь. Но я понимаю наихудшее, понимаешь? Поскольку думаю о нем наихудшим образом, то я предполагаю, что он имеет в виду: «Выборы не допустим. И я как ваш начальник вам это гарантирую».

За матеріалами сайтів "Уґраїна" та радіо "Ехо Москви".




Теги:українізація, Ющенко, Ехо Москви, Путін, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar