реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Провели в останню путь народного артиста України Вадима Васильєва

Цього похмурого серпневого дня колектив Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка прощався з ветераном театру, який близько сорока років творчого життя віддав роботі на чернігівській сцені, народним артистом України Вадимом Васильєвим.

Після закінчення Олександрійського культурно-освітнього технікуму, що на Кіровоградщині (нині Кропивницька область) молодий актор грав на сценах Кіровоградського і Закарпатського обласних театрів, а в 1967 році прийшов на посаду артиста драми до Чернігівського облмуздрамтеатру.

З перших кроків у нашому театрі чернігівські глядачі визнали і полюбили талановитого актора, який створив кілька сотень яскравих, вражаючих образів у драмах, трагедіях, комедіях, мюзиклах і оперетах. Його творчий діапазон був надзвичайно широким і багатогранним, йому однаково, на високому професійному рівні, вдавалися ролі від глибокого драматично-трагедійного звучання до комедійно-гротескового.

Колеги по роботі відзначали природний талант Вадима Васильовича, відданість театру і велику працездатність. Однією з притаманних артистові рис було тонке відчуття сценічного партнерства, готовність до співтворчості, прагнення якомога більше дати партнеру можливості для самовираження, допомогти у створенні образу. Це – прекрасна риса справжнього професіонала, котрий дбав, насамперед, про художньо-мистецьку цілісність усієї вистави.

Вадим Васильєв на практиці сповідував відому тезу К.Станіславського: любити не себе в театрі, а театр у собі. Тож усім серцем люблячи театр і бажаючи, щоб він завжди залишався місцем радісних зустрічей глядача зі своїм улюбленим актором, Вадим Васильович ще за життя висловився проти того, щоб ритуальний захід прощання з артистом проводився у приміщенні театру. Тож, поважаючи волю померлого, родина і керівництво театру запросили усіх бажаючих проститися з народним артистом України Вадимом Васильєвим до ритуальної зали.

Провести в останню путь талановитого актора, улюбленця публіки, який був непересічною особистістю і надзвичайно колоритною сторінкою в театральному житті Чернігівщини, прийшли колишні співробітники-шевченківці і колеги по акторському цеху з інших театрів, керівництво Департаменту культури і поклонники самобутнього таланту видатного майстра сцени.

Світла пам’ять про талановитого актора – народного артиста України Вадима Васильєва залишиться у серцях вдячних шанувальників театрального мистецтва.

Раїса Міненко,
керівник літературно-драматургічної
частини театру



Теги:драмтеатр, некролог, Васильєв


Читайте також



Коментарі (0)
avatar