реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Проти зради протестують у Києві, Львові, Харкові і Маріуполі

Зразу після брифінгу Президента Зеленського у кількох містах України увечері 1 жовтня люди вийшли на акції протесту проти підписання так званої формули Штайнмаєра.

Першими на цю новину відреагували у партії п'ятого президента Петра Порошенка «Європейська солідарність»

«Погодившись на так звану формулу Штайнмайєра, Україна зреклася власної дорожньої карти виконання Мінська, логіка якої була свого часу підтримана Німеччиною, Францією і США», - йдеться в заяві політсили.

У Львові близько півсотні активістів зібралися під стінами будівлі СБУ. Вони палили фаєри та обклеїли будівлю з вимогами скасувати підписання "формули", передає ІП "Діло".

Десятки людей вийшли  також під стіни будівлі СБУ у Харкові. Вони виступили проти ратифікації "формули Штайнмаєра" та проведення виборів на окупованому Донбасі без гарантій безпеки, передає Громадське.Харків.

Учасники акції передали до СБУ лист з вимогою притягнути до відповідальності Леоніда Кучму та інших учасників Тристоронньої контактної групи. Після цього активісти підпалили фаєри та завершили акцію, передає канал 24 години.

Партія співака Святослава Вакарчука «Голос» закликала провести закрите засідання парламенту, на якому президент Зеленський повинен пояснити: який документ підписано у Мінську і на які поступки готовий піти президент.

«З наявної інформації неможливо зрозуміти: хто і яких домовленостей досягнув з країною-агресором під виглядом реалізації неіснуючої «формули Штайнмайєра», - йдеться у повідомленні.

Водночас, партія «Опозиційна платформа - За життя» кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука привітала таке рішення керівництва української держави. У партії «Батьківщина» назвали підписання «формули Штайнмайєра» загрозою національній безпеці.



Теги:перемога Зеленського, формула Штайнмаєра, російсько - українська війна, Кучма, зрада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Это же сколько бездельников в Украине? А на фронт желающих нет? Пеця больше платит?
avatar