реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

Пропоную суд журналістської честі

Нещодавно мені було соромно за те, що я -- журналіст. Вперше в житті.

Один сайт за гроші негідниці надрукував брудну заяву про відомого в області чоловіка. Заява така, що спростувати її неможливо -- як можна довести, що в чоловіка нема коханки? Тут, як у єврейському анекдоті, коли Абрам каже, що в Мойші дочка -- повія. Так у нього ж дочки нема! А ти тепер розказуй!

Рівень чернігівської журналістики дуже часто опускається нижче плінтуса, что то пак нижче пояса. І в прямому і в переносному смислі. Скажімо, в західній пресі фото жертв ДТП, покійників на шпальтах газет -- річ немислима. А в нас на цьому педалюють, опускаючи націю до інстинктів тваринних...

При цьому, коли ми в "Сіверщині" прямо вказуємо на порушення етики, нас звинувачують у війні зі ЗМІ, що, мовляв, некрасиво.

Тому я пропоную обласній організації Національної Спілки журналістів створити суд журналістської честі. Його ухвали в питаннях журналістської етики матимуть, звісно, дорадчу силу, але силу авторитетів. Тож обов'язкова умова: суддями мають стати журналісти, незалежні від конкретних редакторів, тобто пенсіонери. Їх авторитет має бути визнаний при обранні складу суду методом консенсусу усіх ЗМІ. Скажімо, я би пропонував до складу такого суду Олександра Олійника.

Василь ЧЕПУРНИЙ,
головний редактор газети "Сіверщина"



Теги:Сіверщина, Василь Чепурний, суд журналістської честі, етика


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Давно пора.
Але при методі консенсусу робота такого суду не буде ефективною.
Рішення мають прийматися простою більшістю. А читачі розберуться хто є хто.
avatar