реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Прокурори пішли в суд за дороги

Прокуратури трьох районів області заявили до місцевих судів позови в інтересах учнів шкіл своїх районних центрів про зобов’язання місцевих рад вжити заходи для забезпечення безпечних умов руху транспортних засобів і пішоходів на прилеглих до шкіл територіях. А саме, обладнати прилеглі вулиці у двох напрямках руху належними дорожніми знаками та розміткою. Про це повідомила прес- служба прокуратури.

16 квітня судом задоволено такий позов прокурора Сосницького району. У Щорському районі позитивне рішення за аналогічним позовом прокурора 31 березня вже набрало законної сили. У Новгород-Сіверському районі позов ще перебуває на розгляді суду.

Висновки про невідповідність вимогам безпеки дорожніх умов територій, прилеглих до шкіл, ґрунтуються на результатах обстежень, проведених органами державтоінспекції.

Результати цих обстежень засвідчили, що біля більшості шкіл необхідні дорожні знаки та розмітка відсутні взагалі. Лише в поодиноких випадках наявна частина з необхідного.

Автодороги на територіях, прилеглих до дитячих навчальних закладів, мають обладнуватись такими технічними засобами організації дорожнього руху, як дорожні знаки «Пішохідний перехід», «Обмеження максимальної швидкості», «Діти», таблички до них (довжина небезпечної ділянки, позначеної попереджувальними знаками), а також дорожньою розміткою.

Згідно законодавства, вулиці і дороги міст та інших населених пунктів знаходяться у віданні органів місцевого самоврядування та є комунальною власністю. Створення зручних та безпечних умов руху транспортних засобів і пішоходів вулицями і дорогами міст та інших населених пунктів, організація будівництва, реконструкції, ремонту та утримання цих вулиць і доріг за встановленими для них стандартами та нормами є обов’язком органів місцевого самоврядування.



Теги:прокуратура Чернігівської області, дороги, пішохідний перехід, безпека на дорогах


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
ДАІ ласкаво просимо до території прилеглої до школи №2 (м.Чернігів)
avatar