реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Прокуратура шукає винних за нищення лісу в Косачівці

Прокуратура пред’явила ще один позов до лісокористувача, який не забезпечив схоронності лісу — тепер у Козелецькому районі

Органами прокуратури Чернігівської області пред’явлено до суду ще один позов про стягнення на користь місцевого бюджету з суб’єкта господарювання суми збитків, завданих внаслідок бездіяльності лісокористувача, який не забезпечив належної охорони лісу. Справа зараз перебуває в провадженні суду.

Позов пред’явлений прокурором Козелецького району. У цьому районі на території Косачівської сільської ради невстановленими особами здійснено незаконні вирубки лісових насаджень, якими територіальній громаді заподіяно збитки на суму понад 35 тис. грн.

З метою поновлення порушених прав територіальної громади цю суму має відшкодувати лісокористувач, який не забезпечив схоронності лісу.

Згідно положень Лісового кодексу України, на постійних лісокористувачів покладено обов’язок по забезпеченню охорони, захисту, відтворення, підвищення продуктивності лісових насаджень. Вони зобов’язані здійснювати охорону лісів від пожеж, незаконних рубок та інших пошкоджень.

Як вже повідомлялося раніше, нещодавно за аналогічним позовом прокурора суд прийняв рішення, яким лісокористувача, що не забезпечив схоронності лісу, зобов’язав сплатити збитки на користь Миколаївської сільради в Семенівському районі.

Усього з початку року органами прокуратури області пред’явлено до суду 26 позовів про відшкодування збитків, завданих державі порушенням вимог законодавства у сфері лісових ресурсів, на загальну суму понад півмільйона гривень.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:прокуратура Чернігівської області, лісокристувач, вирубка лісу, Козелецький район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar