реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Прокуратура перевіряє другу чернігівську лікарню

Прокуратура вивчає питання можливих порушень прав громадян на охорону здоров’я, в тому числі в Чернігівській міській лікарні № 2.

Згідно з розповсюдженою в Інтернет-виданнях інформацією, зокрема викладеною у статті «Як з пацієнтів збирають кошти в Чернігові», хворими нібито сплачуються кошти за обстеження (електрокардіографію та флюорографію) без видачі про це платіжних документів.

Як встановлено, постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 № 1138 затверджено перелік платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах, якою плата за електрокардіографію та флюорографію не передбачена.

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 17.07.2013 № 295 затверджено тарифи на платні послуги, що надаються Чернігівською міською лікарнею № 2. Встановлені тарифи на платні послуги з проведення: медичних оглядів працівників певних категорій, профілактичних медичних оглядів для отримання дозволу на право носіння зброї громадянами та посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідних профілактичних медичних оглядів, що надаються міською лікарнею.

Водночас до вказаного переліку не включено надання послуг – електрокардіографії та флюорографії.

З метою встановлення дотримання вимог законодавства при наданні медичних послуг прокуратурою, згідно зі статтею 23 Закону України «Про прокуратуру», інформацію для відомчого контролю направлено до Управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Після отримання відповідних висновків органами прокуратури буде надано правову оцінку діям службових осіб закладу.



Теги:хабарництво, прокуратура Чернігівської області, медична мафія, права пацієнтів


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Бажано перевірити Чернігівську районну лікарню ! Там не тільки за електрокардіографію та флюорографію деруть гроші, а навіть укол не зроблять поки медсестрі не даси 10 гри вень. Кажуть вказівка головного лікаря !!!!!!
avatar