реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Програма ООН штовхає ніжинців до фермерства

У Ніжині в рамках Програми розвитку ООН в Україні відбувся круглий стіл на тему «Об’єднання зусиль для підтримки підприємництва у регіоні». Його зорганізували Громадська організація “Ресурсний центр розвитку громад” та Об’єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів “Чернігівщина екологічна”.

Мета заходу – створення консультативного центру в м. Ніжині та Ніжинському районі для надання консультативних послуг для фермерів, кооперативів, підприємців, які мають намір здійснювати діяльність в агропромисловому секторі та інших сферах діяльності.

Ініціатива проведення зустрічі надійшла зверху, спрямована вона на організацію самозайнятості сільського населення. Тоді для чого запрошували підприємців з міста?

Такі вже організовані й десятками років успішно працюють, вийшли на вищі організаційні форми взаємодії як між собою (Асоціація «Об’єднання підприємств Ніжинщини», МГО «Підприємець» та інші), так і з місцевим самоврядуванням (Рада підприємців при Ніжинській міській раді).

Микола Шкурко (Асоціація "Об'єднання підприємств Ніжинщини") назвав проблеми, які є бар’єром в інвестуванні:

- надзвичайно дорога земля та відсутність самого ринку землі;

- дорогі фінанси банківські, брак коштів у державному фонді підтримки підприємництва;

- проблема з кадрами, при тому талановиті випускники шкіл у місто не повертаються.

Місцевій владі, здається, діла до цього всього нема. У міськраді панує банальний розподіл бюджетних коштів, земельних ресурсів, місцевих ринків послуг в інтересах депутатських бізнес-структур, пише сайт Асоціація ОПН.



Теги:Микола Шкурко, Animus Mortis, програма ООН


Читайте також



Коментарі (0)
avatar