реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Профспілки боролися з бідністю

17 жовтня в Києві на Майдані Незалежності відбувся велелюдний мітинг, організований Федерації профспілок України. Приводом для проведення заходу стало відзначення в цей день Всесвітнього дня боротьби з бідністю. На центральній площі країни зібралися тисячі представників профспілок з усіх регіонів, що представляють усі галузі народного господарства щоб заявити про своє бачення розвитку соціальної політики в державі.

Профспілки Чернігівщини також делегували своїх представників для участі в акції протесту. Після проведення акції на Майдані Незалежності, колона учасників рушила до будинку Уряду, де відбувся імпровізований мітинг. Після цього профспілковці пройшли ходою повз будинок Верховної Ради України та Адміністрації Президента України. Мітингуючі ухвалили звернення до органів державної влади, яке було вручено лідерами Федерації профспілок України.

Зокрема в документі говориться: “Ми, представники профспілкового руху країни, що зібралися на майдані Незалежності в День боротьби з бідністю, демонструємо єдність та готовність відстоювати свої права на гідну працю, гідну зарплату, гідні та безпечні умови праці, проявляємо солідарність для захисту прав ветеранів, молоді, жінок, протестуємо проти тотального поширення бідності серед населення України – країни у центрі Європи”.

Незважаючи на проголошене відновлення економіки та постійні обіцянки покращити життя населення, Уряд вніс до Верховної Ради проект Державного бюджет України на 2012 рік, в якому не забезпечено реалізацію конституційних прав громадян України на гідний рівень життя, гідну зарплату, пенсію, соціальну допомогу, безоплатну освіту, медицину. житло тощо. В котре не виконуються поставленні в Програмі Президента України завдання щодо покращення життя українців та вже півтора роки не виконується Указ Глави Держави щодо викорінення бідності. Численні профспілкові ініціативи та звернення з цих питань ігноруються. Більш того, проти профспілок фактично розгорнуто війну.

Через штучно занижені розміри прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати продовжується обкрадання медиків, освітян, працівників культури і соціальної сфери. пенсіонерів, інвалідів, малозабезпечених та сімей з дітьми. Уряд планує поступову ліквідацію соціальних пільг та компенсаційних виплат чорнобильцям, колишнім воїнам-афганцям. медичним працівникам сільської місцевості, ветеранам війни та праці, дітям війни, інвалідам.

Так звана «пенсійна реформа» переклала весь тягар проблем пенсійної системи на плечі працівників та пенсіонерів. Підвищено з 1 жовтня пенсійний вік і стаж, необхідний для призначення пенсій, практично заморожено розміри раніше призначених пенсій. При цьому влада не поспішає наводити порядок у тіньовому секторі економіки, захищаючи тим самим бізнес-клани та підриваючи фінансову спроможність Пенсійного фонду.

Бюджет продовжує наповнюватися в першу чергу за рахунок податків зі злиденної заробітної плати працюючих. Вітчизняні олігархи при цьому не платять податків за елітні маєтки та примножують свої статки за рахунок доходів від капіталу у вигляді різного роду процентів та дивідендів, що звільнені від податку зовсім або оподатковуються за мінімальними ставками. А відтак, прірва між багатими і бідними продовжує зростати.

Чесна праця в Україні все більше втрачає престижність через низьку її оплату. Бідність серед працюючих породжується несправедливим розподілом власниками спільних результатів економічної діяльності, провокує соціальну та економічну поляризацію суспільства, тінізацію зарплат і зайнятості, масовий виїзд громадян за кордон в пошуках заробітку. Українець має найнижчу в Європі зарплату, найнижчу пенсію, найнижчу тривалість життя

Валерій КОПИШ

Від редакції "Сіверщини".
Керівник федерації профспілок В. Хара є народним депутатом від Партії регіонів



Теги:акція протесту, профспілки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar