реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Про вибори

Оце б вилаятись зараз - не можна... Навіть в депресію впасти не маю права:)) Піст же. Так хоч мовчати не буду - щоб не тіпало.

Історія така. З виборчого округу на виборчі дільниці району в понеділок прийшли затверджені списки членів виборчих комісій. Призначені голови, заступники та секретарі цих комісій. Все наче як треба. Але оця наша українська дурість з чотирма десятками кандидатів призвела до неочікуваного результату. Законом для кожного кандидата передбачені квоти керівних посад на виборчих дільницях. І згідно з цими квотами начебто комп"ютер (а там хтозна, як насправді) розподілив посади - щоб, значить, порівну і справедливо, щоб баланс був. Еге:)))

Як у дільничній комісії, скажімо, 18 членів - виключно по одному від кожного учасника перегонів, а в число бажаючих посидіти на виборах і щось там заробити чи хоча б (як пенсіонери) між людей побути, чомусь пішли люди, котрі (за деяким винятком) за все життя не мали справи ані з оргроботою, ані з оформленням документів, тим більше - пов"язаних із законодавством, то виникла мало не патова ситуація. На керівні посади ХТОСЬ (дурний або неупереджений комп"ютер) призначив людей без жодного необхідного досвіду. Перше ж оргзасідання і ОБЛОМ: навіть тексту Закону про вибори Президента чомусь немає. Нікого з виборчого округу немає, з РДА немає, що робити - новоспечені керівники дільниць не знають. У вузькому колі "прийняли присягу" (уявляєте - зібралися новобранці у війську і самі перед собою присягу приймають). Що таке протокол засідання - не відають. Чим він відрізняється від постанови - тим більше. Посиділи тихо і розійшлись: що робити далі - тим більше ніхто не відає. Це в райцентрі. А в селах у цьому сенсі взагалі на порядок (тобто в 10 разів) гірше. В ЧОМУ ПРИЧИНА?

Перш за все в тому, що у нас так і не зродилося політично структуроване суспільство з нормальними партіями, а не з політичними ОЗУ. Виборчі штаби кандидатів лівою задньою понашкрібали охочих заробити копійку, абсолютно не переймаючись наявністю в них необхідного досвіду, тицьнули бланки заяв, де, між іншим, є слова, що член комісії не заперечуватиме в разі обрання його на керівну посаду, охочі не читаючи те підмахнули - і ГОП-ЛЯ! "Маємо те що маємо!" 39 "президентів" - це з великого розуму? І що далі? Оці "діячі", що зібралися ощасливити нас своїм "мудрим" управлінням - вони хоч розуміють свою безвідповідальність та проблему "голоду кадрів" для президентських перегонів?

Те, що відбувається в нашому районі, твердо переконаний, є типовим для майже всієї країни. Що це означає? Що порушення (через дилетантство комісій) можуть бути настільки масовими, що результати або оскаржить будь-хто, або їх взагалі не зможуть полічити. І всім "по барабану"! Позавчора зателефонував до свого округу. "Поговорив" з головою окружної комісії. Що почув? " А я тут при чому? А це не моє. А хто ви такий? А все нормально. А вам яке діло?" - Каюсь, грішний, кричав:((( Обіцяв голова приїхати сьогодні. Не приїхав, але начебто щось десь зрушилося і начебто приїдуть завтра. Начебто вчити, начебто організовувати. А якби я не зателефонував? А коли людину взагалі навчити не можна? Тоді що? І де гарантія, що голова ТВО кваліфікованіший від цих голів виборчих дільниць? Хто відповість за безвідповідальність понад трьох десятків пихатих бовдурів, нездатних навіть організувати підбір своєї виборчої команди, а не те, що майбутньої команди Президента? Хіба що ми з вами.

Бо байдужі, бо ждемо "патріарха", котрий усіх ощасливить і віримо, що " справедливість є", а хтось її навіть нам забезпечить.

Володимир ВОРОНА



Теги:вибори 2019, виборчі комісії, Володимир Ворона


Читайте також



Коментарі (0)
avatar