реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Про газети, гороскопи і кінець світу…

«Сіверщина» провела зустріч зі студентами-філологами Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Шевченка. Справа в тому, що в цьому ВНЗ є спеціальність, де окрім педагогіки, мови і літератури, студентів навчають редагувати тексти, проводити редакторський аналіз, розповідають про роботу у видавництвах. Саме з цими студентами, які в майбутньому, можливо, працюватимуть редакторами чи журналістами, спілкувався редактор газети Василь Чепурний.
Виявляється, студенти читають різні газети і не вважають, що інтернет повністю витіснить пресу. Більша частина зустрічі минула інтерактивно, у формі запитань-відповідей. На запитання студентки «Що б ви порадили тим, хто хоче працювати редактором?», Василь Чепурний відповів: «Побільше читати різної літератури».

Цікавило студентів, чому газета «Сіверщина» не друкує гороскопів, і як редактор ставиться до інформації про кінець світу. «Ми намагаємось робити серйозну газету, а такі речі як гороскопи, чи сумнівні пророцтва не є важливою інформацією для людини, яка хоче розібратися в житті. Не варто задурювати собі голову. Тим більше, справжній християнин згадає уривок з Біблії: як учні спитали Ісуса, коли настане кінець світу, він відповів: «Про те знає лише Отець небесний».

Василь Чепурний розповів про стандарти преси у світі. За його словами, в західних країнах є чітке поняття жовтої преси. Такі газети друкують будь-яку скандальну інформацію, але не обов’язково несуть за неї відповідальність, бо ставлення в суспільстві до цієї інформації сумнівне. В Україні ж стандарти журналістики розмиті. Багато газет смакують темами насильства, еротики, апелюють до найнижчих інстинктів, але це сприймається загалом як нормальне, а не як «жовтизна». «Сподіваюся, в подальшому люди ставатимуть більш розбірливими».

Окрема частина зустрічі була присвячена представленню книжок, виданих у РВЦ «Сіверщина»: «Сіверщина інкогніта», «Акурайку» та «Автостопом на край світу».

Вікторія ГАВРИК



Теги:Сіверщина, Василь Чепурний, Вікторыя Гаврик, Акурайку


Читайте також



Коментарі (0)
avatar