реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

Вийшла книга редактора "Сіверщини" "В осім барку"

Друга книга Василя Чепурного, головного редактора газети "Сіверщина", голови чернігівської обласної "Просвіти" імені Т.Шевченка, щойно вийшла друком у менській друкарні "Домінант".

Назва її "В осім барку" доволі дивна. Але хто читав першу книгу -- "Акурайку" -- зрозуміє чому так зветься друга.

Цього разу у книзі значне місце займають записи з поїздки редактора "Сіверщини" у США -- "Запасний світ. Америка". Там багато влучних спостережень, міркувань про журналістику і американські принципи життя.
Але є і продовження колонки редактора та щоденникових записів. Є і літературознавчі ремінісценції, як то російська література очима Валерії Новодворської та завершення нашумілої дискусії з Володимиром Базилевським. Василь Чепурний продовжує діагностувати розпад Російської Федерації -- з цитуванням російських авторів.

У книзі знайдуть себе сотні чернігівців та киян, з якими спілкується автор - ті оцінки не завжди будуть похвальними, зате щирими. Є в книзі "В осім барку" і особисті -- ліричні та інтимні переживання автора

Поки що придбати книгу можна в приміщенні товариства "Просвіта" у Чернігові.
Перше представлення книги очікується традиційно для Василя Чепурного, уродженця Сосниччини -- в музеї Олександра Довженка у Сосниці.



Теги:Сіверщина, Василь Чепурний, нові книги, Акурайку


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Вітаю! Цікаво!
avatar
2
При відсутності літературного таланту та мйстерності багато дехто, щоб привернути до себе увагу читача, вдається до випендрювання, видаючи його за свій особливий стиль.
Василь Федорович вирішив випендрюватися заголовками. Пан Микола вже клюнув на заголовок. Не можна сягнути висот писемства, одночасно займаючись літературою, газетярським бізнесом, редагуванням, політичною боротьбою та ще й просвітництвом.
Звужте круг інтересів, пане Василю.
avatar
3
"Акурайку" викликала жваву дискусію. На моєму блозі( див.нижче) є відгук "Боротьба цивілізацій і Україна". Сподіваюсь, новий публіцистичний збірник дає імпульс продовженню обговорення.
avatar
4
Василь Федорович, щирі вітання!!!!!!!!! Я дуже радий, що нарешті вже вийшла ваша друга книга! Це класно і приємно! Сподіваюся, таки на новорічні свята вирватися до Чернігова та особисто Вас з цим привітати!!!!! Тисну правицю!
avatar
5
Дякую Миколо Пантелійовичу і Андрію за добрі слова. Сподіваюсь, що книга дійсно буде для Вас цікавою і для когось корисною. А коменти ряду анонімів я повидаляв, бо сидять оті хруні серливі і гадості строчать, втішаючись своєю заячою "сміливістю" і підленькою душкою. Своє зло хай лишають собі!
avatar