реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Про діяльність редакторки у Корюківці опитають громадян

Заява громадської організації "Медіа-центр "Свобода слова нового століття"

Події 19 – 20 лютого цього року не знайшли в повній мірі висвітлення на сторінках газети "Маяк", про що було написано на сайті Чернігівської обласної газети "Сіверщина" 22 числа
http://siver.com.ua/news/korjukivka_vidznachila_den_gerojiv_nebesnoji_sotni_a_vlada_napljuvala/2016-02-22-18322 .

Дана ситуація дуже обурила патріотів України Корюківщини, воїнів АТО. Це є не поодинокий факт ігнорування редакцією громадської думки на сторінках районної газети. Досить часто чуються нарікання на роботу газети і в сільських громадах району. Часто інформація є не в повній мірі правдивою й достовірною. Ситуація, що склалася з районною газетою "Маяк", вимагає кардинальної зміни редакційної політики, дотримання зваженості матеріалів та усунення недоліків у роботі редакції.

Громадська організація "Медіа-центр "Свобода слова нового століття" заявляє, що це не є особистісний конфлікт інтересів. Районна газета "Маяк" є монополістом в інформаційному полі Корюківщини. На відміну від сусідніх районів: Менського та Сосницького, уже не кажучи про Ніжинський чи Прилуцький райони, громадяни Корюківщини не мають можливості отримувати достовірні матеріали про події з територіальних громад, в районі з альтернативних джерел друкованих ЗМІ. Інтернетом користується майже виключно молодь.

Разом з тим, у зв'язку з майбутнім роздержавленням державних та комунальних засобів масової інформації постає питання: хто володітиме та контролюватиме районну газету "Маяк", чи буде доступ на шпальти газети незалежній думці громади. Громадська організація "Медіа-центр "Свобода слова нового століття", зважаючи на вище вказане, публікації щодо діяльності редактора І. Гайової, з 1 по 15 березня 2016 року вирішила провести опитування громадян Корюківщини. Ціль опитування – засвідчити громадянську позицію людей в районі.

Заступник голови ГО "Медіа-центр "Свобода слова нового століття" Віктор ТАТАРИН



Теги:газета Маяк, свобода слова, Віктор Татарин, роздержавлення ЗМІ, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar