реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Корюківська районна газета "Маяк" проігнорувала державне свято

Продовження теми

Думав, думав, писати про це чи ні, але кілька слів скажу. Дуже обурило, або не знаю, як правильніше сказати, спантеличило, здивувало, неприємно вразило і ще можна додавати синоніми, коли побачив різдвяний випуск нашої районної газети "Маяк". Ні слова про Різдво Христове, ні словечка, так як це був би простий день. Не можу збагнути чому? Нема поздоровлення від влади, від духовних осіб.

До речі я подавав статтю, та її проігнорували. Таке враження, що Корюківка ще дотримується тих комуністичних ідеалів. Боляче, дуже боляче, що для багатьох "Новий год - лучший празнік", а Різдво Христове ігнорують, принижують, що є великим гріхом.

Багато моїх друзів з Галичини, Західної України, прочитавши це не повірять, але так воно є, шановні, є ще таке місто Корюківка де я з волі Божої несу пастирське служіння де Христа не признають, відкидають. Коли вітаєшся "Христос народився" і очікуєш відповідь "Славімо Його", повірте, не почуєте, бо більшість не знають що сказати. Ви скажете "який піп такий приход". Так я згідний, поганий я священик, що не міг за тих десять років хоч щось змінити... Повірте, не зміг...

Тарасій БАЇК,
настоятель Свято-Вознесенського
храму УПЦ КП

Купили "Маяк" за 7 січня. Жодного слова про Різдво чи Святвечір. Зате цілий розворот астрологічних прогнозів. Відчуття ніби живу не християнському місті, а в місті окультних наук.

Мене це теж вкотре неприємно вразило, але потрібно чітко розуміти, що 90% містян до церкви ходять два-три рази на рік, щоб віддати данину традиції і очікувати від них особливої набожності не варто. Ви ж помітьте, що висловлюються з цього приводу в основному приїжджі, а це означає, що для корюківчан це норма, яка повторюється з року в рік, що й породило звичку. Тому потрібно на християнські свята церквам організовувати акції для привернення уваги

Катерина ОНИЩУК

Теж звернула на це увагу! Я розумію, що поруч багато людей, які не поділяють моїх релігійних переконань, але багато і віруючих, дуже хотілося, щоб приймались до уваги всі верстви населення. Зі святом, дорогі брати і сестри у Христі!

Олена КОЗІК

Нічого страшного в цьому немає, це повторюється з року в рік. А в місті живуть різні люди. Головне не те, що написано в газеті чи в соцмережі про Різдво Христове, а те як сама людина відноситься до цього великого свята

Наталія КУКУЮК

Кожну суботу купую газету "Маяк", щоб знати що відбувається в районі. Звісно, мені видалося дивним відсутність будь-якої згадки про Різдво і залишило ще один неприємний осад. Та я бачу це з іншого боку - разом з підняттям на поверхню цієї теми, необхідно працювати над створенням альтернативного видання, бо як говориться в Біблії: "не варто наливати в старі бурдюки молоде вино". Тому творімо нове і працюймо, коли нас щось не задовольняє!

Володимир ОНИЩУК

Міська рада привітала з Новим роком та Різдвом Христовим в першому номері 2017-го. Послуга, звичайно, платна. Сплатили за неї у грудні минулого року.
З приводу редакційної політики міська рада не може коментувати рішення незалежних ЗМІ чи ЗМІ, які належать іншим структурам (РДА і райрада).

Ратан АХМЕДОВ,
Голова Корюківської об'єднаної територіальної громади

Років 15 тому на храмі чув розмову священників, які туди з'їхалися про те, що за Черніговом вже духовна пустеля, там люди не ходять в церкву навіть у великі свята. Один священник уточнив, що ні, ще до Мени більш-менш, а от вже чим далі до Новгорода - тим гірше у цьому сенсі, інші погодилися, ну так, ще до Мени більш-менш. Ось тепер сам пересвідчився, що це на 100% так. Навіть не знаю чому, але люди тут в цьому сенсі байдужі.

Не уявляю собі, щоб менська районка "Наше слово" проігнорувала би Різдво. Зате уявляю собі як би всі втрутилися в роботу ЗМІ, якби таке сталося, але то Мена і там таке звичайно неможливо в принципі.

Нестор НАЗАРОВ
настоятель Свято-Покровського Храму
УПЦ КП с. Жукля Корюківського району

Діяльність друкованих засобів масової інформації забезпечується самостійністю її суб'єктів у всіх видах відносин, пов'язаних із здійсненням їх прав і обов'язків. Втручання в діяльність друкованих засобів масової інформації поза межами, визначеними цим Законом, забороняється.
Стаття 6. Закону України Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні."
Олександр (прізвище не вказане).

Опубліковано на сайті
газети "Сіверщини").

Думку про те, що дана дискусія є втручанням у редакційну політику щодо даного числа має редактор Корюківської районної газети "Маяк" Ірина Гайова.
"Отче, (Тарасу Баїку) дуже некоректно так втручатися у діяльність ЗМІ. Порадам я завжди рада. А Бог - він поруч, усе бачить. Думаю, бачить і те, як декотрі намагаються з'їсти ближнього. Кожен відповідатиме за своє."

Зібрав відгуки
Віктор ТЕРЕЩЕНКО.



Теги:газета Маяк, Ірина Гайова, Віктор Татарин, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar