реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Прилуцький район рулить

Про підсумки роботи податкової служби області за січень-липень та завдання щодо забезпечення надходжень до бюджетів у серпні йшлося під час засідання колегії ДПА в Чернігівській області.
Відкриваючи засідання колегії голова Державної податкової адміністрації в Чернігівській області Валентин Осипенко поінформував про завдання, які поставлені перед регіональними податковими службами. Для забезпечення їх виконання мають бути мобілізовані невикористані резерви.
Значна увага податковою службою області приділяється аналітичній роботі, яка дає можливість визначити позитивні напрацювання та зосередити увагу на проблемних моментах. Результати роботи в розрізі податків, як загалом в області, так і кожної податкової інспекції, ілюструвалися на екрані з допомогою графіків та діаграм.
За 7 місяців по області реалізовано робіт (послуг) на 9,8 млрд. грн. в той час, як у минулому році обсяги продажу складали – 8,6 млрд. грн.
Приріст реалізації робіт і послуг по області відбувся не тільки за рахунок Прилуцького району (де вони зросли на 774 млн. грн.), але і в Бобровицькому приріст оборотів склав 1,3 млн. грн., Городнянському - 6,8 млн. грн., Корюківському - 15,8 млн. грн., Менському - 4,3 млн. грн., Ніжинській ОДПІ - 42,9 млн. грн. Носівському - 56,2 млн. грн., Ріпкинському - 11 млн. грн., Щорському - 4 млн. грн. та м. Чернігові на 463 млн. грн. Відповідно підприємства названих районів (крім Носівського, Ніжинського та Семенівського) збільшили збір платежів до Державного бюджету на 870,1 млн. грн.
З початку року до загального фонду Держбюджету податківці Чернігівщини зібрали 2094,2 млн. грн. За підсумками січня-липня поточного року проти тогорічного забезпечений приріст платежів Державного бюджету на 891,6 млн. грн., або в 1,7 рази.
Місцевий бюджет отримав більше запланованого на 20,6 млн. грн. та до попереднього року приріст склав 57,2 млн. грн. Місцевий бюджет області поповнився на 583,8 млн.грн.
Серед ключових питань, які були в центрі обговорення – адміністрування та відшкодування податку на додану вартість, повнота сплати податку на прибуток та посилення контролю не тільки з підприємствами–мінімізаторами але з великими платниками податків, про стан наповнення бюджету підприємствами торгівлі тощо.
До порядку денного також були включені питання щодо забезпечення виконання збору ПДВ до державного бюджету у другому півріччі 2010 року, про результати проведення операції «Бюджет», проблемні питання розгляду спорів за участю органів ДПС області, про стан організації роботи в органах ДПС області зі зверненнями громадян за 7 місяців 2010 року, про хід виконання постанови КМУ від 12.05.2010 №368 “Про випуск облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум ПДВ” та результати проведеної роботи по відкриттю платниками рахунків в банках для видачі облігацій та інші.
І на останок, враховуючи соціальну важливість наповнення бюджетів голова ДПА в області Валентин Осипенко наголосив, що робота кожної податкової інспекції має бути спрямована на забезпечення ефективних організаційних заходів, а отже і максимальну результативність.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та
звернень громадян ДПА в Чернігівській області.





Коментарі (0)
avatar