реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Прилуцький прокурор уже передумав...

Прилуцький прокурор Валерій Ляшенко відкликав свій протест щодо незаконності дій прилуцького міського голови Юрія Беркута на першій сесії місцевої ради. Про це повідомляє газета «Град Прилуки» в редакторському матеріалі «Про тест на голові». Автор в дуже іронічній формі доводить непрофесійність місцевої прокуратури та виправдовує дії Юрія Беркута.

Подаємо частину тексту без правок:

«Пан Ляшенко, реагуючи на звернення депутатів Прилуцької міської ради, розродився перлом, перепрошую, протестом. У резолютивній частині цього документа зазначив, що він вимагає: «1) Визнати дії Прилуцького міського голови Беркута Ю.В. з порядку ведення першої сесії Прилуцької міської ради VI скликання незаконними. 2) Поновити права депутатів Прилуцької міської ради VI скликання». Начебто й нічого, звичайна прокурорська практика, адже саме на прокурора покладена функція нагляду за дотриманням законодавства, і органи самоврядування тут не виняток. Воно-то все так, але скажіть на милість, хто і у який спосіб зможе виконати саме ці протестні вимоги прокурора?

Що означає визнати дії незаконними? Як поновити права депутатів? Якщо незаконні дії міського голови, то які правові наслідки? Адже на сесії було ухвалено низку самоврядних рішень, включаючи і рішення по земельних питаннях. Валерію Павловичу, а хто тоді поновить права прилучан, котрі отримали у власність земельні ділянки, якими вони користувалися біля своїх будинків? Не вистачає елементарного – знань і фаховості, простіше кажучи - професійної придатності.
Тиждень тому сталася одна оказія. День у день, на своє професійне свято, Валерій Павлович відкликав свій протест із сором’язливою мотивацією: «…для проведення додаткової перевірки».

Нагадаємо, що після першого пленарного засідання Прилуцької міської ради VI скликання, на якому було затверджено запропоновані міським головою кандидатури на посади заступників міського голови та керуючої справами виконкому, обрано секретаря ради, визначено склад виконавчого комітету Прилуцької міської ради в кількості 11 осіб та затверджено його персональний склад, утворено 5 постійних депутатських комісій і затверджено їх склад та обрано голів, група депутатів, котрі не підтримали рішення по даних питаннях, звернулася до Прилуцького міжрайонного прокурора із заявою про порушення міським головою прав депутатів під час ведення сесії.

Сайт "ПіК"




Теги:Беркут, Прилуки, міський голова, Прокуратура


Читайте також



Коментарі (0)
avatar