реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

У Прилуках хочуть прогнати Беркута

20 червня в Прилуках відбулися збори громадян міста, невдоволених безгосподарною політикою міського голови-корупціонера. На збори було винесено одне питання ‒ дострокове припинення повноважень міського голови міста Прилуки Юрія Беркута.

Збори одностайно підтримали це питання й обрали ініціативну групу, яка надалі буде працювати над проведенням місцевого референдуму. Ініціаторами зборів і подальшого процесу референдуму стали місцеві представники Всеукраїнського об'єднання “Свобода” спільно з колегами по Комітету опору диктатурі.

Збори прилучан відбулися на подвір'ї місцевого телеканалу “ТІМ”, що за адресою: вул.Коптєва, 72. Прилучанам довелося збиратися просто неба, оскільки 6 червня Прилуцький професійний ліцей відмовив у наданні приміщення, оренду якого вже було проплачено, для проведення ініціативних зборів. Збори, які мали відбутися 8 червня, перенесли на 20 червня.

До початку зборів зареєструвалося 208 прилучан. Головуючим зібрання обрали Івана Тютюнника ‒ депутата Прилуцької районної ради, голову Прилуцької районної організації ВО “Свобода”.

Перед прилучанами, які прийшли, аби долучитися до спільного протесту проти антинародної політики міського голови, виступив голова депутатської фракції ВО “Свобода” у Прилуцькій міській раді Дмитро Барнаш ‒ один із ініціаторів проведення зборів. Свободівець наголосив: “Прилучанам уже набридло терпіти безчинства міської влади. Усі спроби мешканців Прилук достукатися до міського голови з наболілими їм питаннями залишаються непоміченими. Водночас місто прямує до провалля. У Прилуках існують великі проблеми з дорогами, які роками не знають повноцінного ремонту. Комунальні підприємства міста працюють для кого завгодно, але не для прилучан, проте тарифи щоразу невиправдано зростають. На будівельних об'єктах безслідно зникають сотні тисяч гривень із бюджету Прилук. Влада ж водночас вихваляється своїми здобутками і розповідає про “європейське місто”.

Увесь час за перебігом зібрання спостерігали керівники та представники прилуцьких комітетів саморганізації населення. “Напевно, отримали чітку вказівку від влади ‒ відслідкувати, хто з прилучан насмілився висловити своє обурення і протест міському голові. Адже про кадрові рішення прилуцького міського голови давно відомі всім. Зокрема, прилучани ще не забули, як Юрій Беркут одразу після останніх місцевих виборів звільнив зі службових посад усіх, хто підтримував у передвиборчій кампанії його опонентів,” ‒ зазначають організатори зібрання.

Рішенням зборів громади було утворено ініціативну групу зі збору підписів громадян України про проведення місцевого референдуму та затверджено точне формулювання питання, яке буде винесено на референдум: «Чи підтримуєте ви дострокове припинення повноважень міського голови міста Прилуки Беркута Юрія Володимировича?»

Наприкінці зборів до прилучан звернувся очільник Чернігівського обласного виборчого штабу Всеукраїнського об'єднання “Свобода” Костянтин Лубенцов: “Я вітаю прилуцьку громаду з проявом народовладдя. Це є вагомим здобутком для прилучан, що кожен із вас не побоявся прийти і захистити свої права на гідне життя в рідному місті. Ці збори ‒ перший вагомий крок до спільної перемоги справедливості над безчинством, безгосподарністю і корупцією”.

Відтак документи буде передано до міської ради, після розгляду й погодження якої буде розпочато процес місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень міського голови міста Прилуки Чернігівської області Юрія Беркута.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:Беркут, місцевий референдум, Прилуки, місцеве самоврядування, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar