реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

ПРИХОДько до суду

У Чернігові відбувається судовий процес над повторно обраним міським головою Ніжина 52-річним Михайлом Приходьком.

Михайла Васильовича звинувачують в отриманні хабара в особливо великих розмірах. У грудні 2008 року міського голову затримали працівники Державної служби боротьби з економічними злочинами за отримання хабара в розмірі 60 тисяч доларів США.

Попереднє слухання судової справи відбулося 6 грудня у Чернігові. Згідно з матеріалами справи, міський очільник отримав гроші від київського підприємця за передачу у власність двоповерхової будівлі колишньої міської лазні в центрі Ніжина. Допомагали йому в цьому рідний брат, на той час директор місцевого відділення одного з банків, і директор місцевого ринку, які разом зі Приходьком потрапили на лаву підсудних.

Розслідування кримінальної справи проводила Генеральна прокуратура. З того часу градоначальник і у СІЗО посидів, і на «підписці про невиїзд». Скориставшись юридичним казусом «про несудимість» він балотувався на посаду міського голови, і отримав перемогу на виборах.

Михайло Приходько обирався мером Ніжина вже п'ять разів, вперше був обраний у 1994 році від Комуністичної партії, на початку попередньої каденції висувався від Народної партії, а під час цьогорічних виборів – від Партії регіонів. 7 грудня ніжинська міська організація ПР повідомила, що Михайло Приходько вступив до її лав.

- Як Ви ставитеся до того, що новобраного голову Ніжинської міської ради нині судять? – звернулися ми до Ольги Мисник, у час перебування Михайла Приходько у СІЗО заступника міського голови.
- Це досить емоційна оцінка. Але є вибори, є конкретний вибір ніжинців. Хоча людині, котра бере хабара, довіряти дуже важко.

Олександр ЯСЕНЧУК




Теги:місцеве самворядування, Ніжин, М.Приходько, хабар, Партія Регіонів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar