реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Підсудний мер Ніжина Приходько захопив печатку ринку

Як уже повідомлялось, 12 серпня своїм досить сумнівним за законністю розпорядженням підозрюваний у хабарництві мер Михайло Приходько звільнив з посади фігуранта своєї кримінальної справи Анатолія Походню і призначив директором ДКП «Комунальний ринок» Андрія Філя.
Сам Анатолій Походня розцінив своє звільнення як тиск з боку міського голови і намагання Приходьком переломити ситуацію у суді, яка складається для нього не надто привабливо.

Пройшов тиждень, проте специфічність відносин між директорами ринку та міським головою Приходьком далася взнаки. І вже новий керівник ДКП вимушений був звертатися до прокуратури. У заяві до Ніжинського міськрайонного прокурора Мозгового В.Г., Андрій Філь зазначає, що як тільки він приступив до виконання обов’язків директора державного комунального підприємства, то з боку певних осіб, які є близьким оточенням міського голови, на нього почали тиснути, задля того, щоб ним виконувались всі їх вказівки.

Була приставлена людина з метою контролю дій новопризначеного керівника підприємства. Оскільки Філь відмовився виконувати досить сумнівні вказівки, то один із соратників міського голови - депутат міської ради, голова міського осередку Народної партії Ігор Пучка запропонував йому зустрітися. При зустрічі депутат Пучка фактично силоміць захопив печатку ДКП «Комунальний ринок», копію статуту цього підприємства та оригінал контракту Філя.

Після того, як стурбований директор «Комунального ринку» зателефонував до вищезгаданого депутата, щоб з’ясувати місцеперебування печатки і документів, депутат Пучка повідомив, що печатка буде передана міському голові М.В.Приходьку і знаходитиметься у нього.

Андрій Філь стурбований тим, що печаткою незаконно заволоділи сторонні особи і в найближчий час вона може бути використана для вчинення злочинів від імені посадових осіб самого підприємства.

Історична сага відносин між керівникам «Комунального ринку» та мера Приходька триває і зараз. Нагадаємо, що два директори комунального підприємства Юрій Лотарія та Григорій Потильчак були вбиті, вбивство останнього у багатьох мешканців Ніжина асоціюється саме з Михайлом Приходьком. Анатолій Походня на даний момент через тиск з боку міського голови вимушений був публічно звернутися до ніжинців з проханням підтримки. Ось черга дійшла і до Андрія Філя.

Мабуть, вся суть цих взаємовідносин полягає у прагненні реалізовувати нездорові владні амбіції міського голови, у намаганні контролювати ним всі комунальні підприємства міста. А можливо, у зв’язку з порушеною проти мера кримінальною справою, Приходьку потрібні великі гроші…

Більшість ніжинців вже об’єднує ці факти до купи.

Максим БІЛОУСЕНКО



Теги:Ніжинська міська рада, Ніжин, М.Приходько, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar