реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Президент Фінляндії: якщо Росію не перемогти - полізе знову

Важливі тези з інтерв'ю Президента Фінляндії, яке він дав Фокс Ньюз.

Отже, довготривалий мир в Україні, і (що важливо) в світі, можливий лише якщо буде виконано ці чотири умови:

1. Територія.

Україні мають бути повернуті всі її законні території по кордон 1991-го.
Якщо ні, то лише питання часу, поки війна розгориться знову.

2. Безпекові гарантії.

Україна має бути взята в НАТО або їй мають бути надані аналогічні залізобетонні гарантії безпеки. Знову ж, якщо ні, питання часу, поки війна розгориться знову.

3. Покарання.

Відповідальні за "СВО" мають бути покарані. І не лише господар кремля, але і всі інші причетні. Якщо ні, питання часу, поки вони знов полізуть, чи то в Україну, чи деінде. І головне, інші любителі "собіранія земель" теж побачать, що такі екскурсії лишаються непокараними і питання часу, поки десь в світі хтось полізе забирати ісконние тєріторіі.

4. Репарації.

Повна компенсація за матеріальні, людські, і моральні втрати. Якщо ні, питання часу, поки як кремлівські царькі, так і їх міжнародні аналоги, відчуваючи безвідповідальність, попруть на сусідів.

Александр Стубб підкреслює, що ця логіка має діяти не тому, що комусь болить за Україну, не з етичних міркувань, а виключно зі шкурних. Якщо не забезпечити ці 4 умови, питання часу, поки нові витки різних "СВО" будуть ставатися по всьому світу. Що дешевше і надійніше забезпечити виконання цих 4 умов, щоб відбити охоту нових "СВО". Або здешевити зараз, але бути готовим платити знову, коли черговий диктатор почне червогу "СВО".
Мова не про підтримку України як такої. Мова про пошук рішення, яке буде дешевшим і надійнішим в довгій перспективі.

—————————-
Я вбачаю чіткий взаємозвʼязок між близькістю до орди географічно/історично та розумінням ситуаці.
Фіни, балти, чехи, поляки, румуни, українці - мають досвід і добре все це розуміють.
Італійці, португальці, навіть американці, вже мовчу за "глобальний південь" - далеко, досвіду не мають, тому і граються в "неоднозначность".
Єдині, хто мене дивують - угорці. Якось швидко все забули.

Наталія ДІДУХ


Довідка "Сіверщини".
Александр Стубб - досвідчений дипломат і політик: був міністром закордонних справ Фінляндії, прем'єр- міністром, очолював ОБСЄ, представляв країну у Європарламенті, доктор філософії. Вільно володіє 4 іноземними мовами, захоплюється спортом, веде власний блог. Єдиний, після Маннергейма, президент Фінляндії - швед.



Теги:широка війна, Україна - Фінляндія


Читайте також






Коментарі (0)
avatar