реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Презентація книги «Антологія українського націоналізму»

2 червня 2011 р. о 18:00 в приміщенні товариства «Просвіта» за адресою вул. Воровського, 10 відбудеться презентація двотомного видання «Антологія українського націоналізму».
Участь у презентації беруть упорядник видання, київський історик і публіцист, заступник директора Центру Національного Відродження Віктор Рог, громадські та політичні діячі.

Додаткова інформація за тел.: (066) 2984705

«Антологія українського націоналізму» видана Українською Видавничою Спілкою імені Юрія Липи.
Нещодавно побачила світ друга частина антології. Перша ж вийшла минулого року, і за рік витримала два видання, що переконливо засвідчило актуальність книги зокрема, і теми взагалі.
Потреба у виданні такого збірника назріла давно, адже найкращим аргументом в дискусії про роль і значення українського націоналізму в національно-визвольному русі та процесі українського державотворення є першоджерела. Брак відповідної літератури є очевидним, як очевидним є і той факт, що уявлення про український націоналізм у багатьох співвітчизників сформовані під впливом комуністичної пропаганди, дуже далекої від історичної правди.
Збірка, котру можна вважати своєрідною хрестоматією українського націоналізму, охопила основоположні праці теоретиків українського націоналізму, що написані у різний час. До другого тому увійшли переважно тексти, написані в другій половині минулого століття. Серед авторів збірника як такі знакові постаті в історії національно-визвольних змагань українського народу, як Є.Онацький, Юрій Бойко, Євген Маланюк, Лев Ребет, Зеновій Красівський, так і наші сучасники Олег Баган, Роман Коваль, Василь Іванишин, Володимир Яворський, та інші. Тематика творів охоплює широкий спектр проблематики: морально-етичні аспекти, геополітичні, напрямні, філософські підстави, державотворчі концепції, соціальні питання, політичні візії.


Прес-служба ЧОО КУН





Коментарі (0)
avatar