реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Прес-конференція голови Тернопільської обласної ради у Чернігові

‎19 квітня, у вівторок, о 16.00 в прес-клубі «ПРОСВІТА» (за адресою: м. Чернігів, вул. Воровського, 10) відбудеться прес-конференція голови Тернопільської обласної ради Олексія КАЙДИ.

Запрошуємо представників ЗМІ.

Довідка "Сіверщини".

Олексій Кайда народився в Бердянську на Запоріжжі. Перше осмислення національної гідності прийшло на уроках української літератури у 9 класі – учителька ознайомлювала учнів з забороненими творами українських письменників. 1988 року за її ініціативи було зорганізовано перший і єдиний вертеп у Бердянську. До нього увійшов і Олексій Кайда.

Олексій був одним із засновників Товариства української мови ім. Тараса Шевченка у Бердянську. 1989 року вступає до Львівської політехніки. У Львові Олексій поринає у політичне життя. Бере участь у мітингах і демонстраціях. Збирає і надсилає зі Львова до Бердянська патріотичну літературу. Перевозить друкарські машинки, на яких на Сході України друкують листівки. Проти нього, його рідних та друзів організовують провокації. Одна з них закінчилась трагічно для Олексієвого брата – він залишився інвалідом.

Працював у виконкомі Винниківської міської ради, потім помічником народного депутата Олега Тягнибока, помічником голови Львівської обласної ради, заступником міського голови м. Винники. 2002 року закінчив Українську академію державного управління при Президентові України в Києві.

У березні 2009 року обраний депутатом Тернопільської обласної ради за списком ВО "Свобода". Невдовзі обраний головою Тернопільської обласної ради. Олексій Кайда – перший націоналістичний голова обласної ради в Україні.

За заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви Патріарх Київським і всієї Руси-України Філарет нагородив Олексія Кайду Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня.

Одружений. Разом з дружиною Оксаною виховує сина Богодара.



Теги:Тернопіль, прес- клуб Просвіта, свобода, Олексій Кайда


Читайте також



Коментарі (0)
avatar