реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Пожежна небезпека - найвищого рівня

На оперативній нараді у виконувачки обов'язків голови облдержадміністрації Наталії Романової перший заступник начальника управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області Дмитро Бескостий повідомив про найвищий рівень пожежної небезпеки в регіоні.

"Внаслідок сухої та спекотної погоди протягом останніх двох тижнів на території області спостерігається найвищий 5-й клас пожежної небезпеки, що значно збільшило кількість пожеж у природних екологічних системах", - зазначив він.

Від початку року на Чернігівщині виникло 1 348 пожеж, спричинених випалюванням сухої трави та сміття на відкритих територіях, 26 - у лісових масивах, 3 - на сільгоспугіддях. Небувала кількість пожеж на торфовищах за останні 30 років - 37. Лише з 19 по 30 серпня 6 разів горіли торфовища у Борзнянському, Семенівському, Талалаївському, Чернігівському та Сновському районах на загальній площі майже 25 га. Причина - випалювання громадянами сухостою або необережність у поводженні з вогнем.

"Внаслідок спалювання сухої рослинності чотири особи загинули, ще двоє дістали травми. Площа, пройдена вогнем, становила майже 4,5 тис. га. Слід зазначити, що кількість пожеж у природних екологічних системах майже у 2,6 разу перевищує показники за аналогічний період минулого року, а площі, пройдені вогнем, - майже у 7 разів", - йдеться у повідомленні управління ДСНС в Чернігівській області."Голос України"



Теги:торф, пожежі, ДСНС в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar