реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Повноваження депутата припинено

15 лютого надійшло роз’яснення стосовно депутата Ніжинської міської ради В’ячеслава Глотка до територіальної виборчої комісії м. Ніжина -- тобто до органу, який організовував та проводив вибори до Ніжинської міської ради.

У роз’ясненні йде мова про те, що повноваження будь - якого депутата місцевого, обласного чи районного рівня припиняються в зв’язку з тим, якщо стосовно цих депутатів прийнято обвинувальний вирок, у якому прописано покарання у вигляді заборони права займати державні посади.

Згідно Закону України «Про засади запобігання проявам корупції» депутати прирівняні до посадових осіб й вважаються посадовцями.

У серпні 2012 року депутат Ніжинської міської ради В’ячеслав Глотко був засудженний за ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання хабара у великому розмірі). Вирок суду ще у минулому році вступив у дію й між Службою безпеки України та судом, який ухвалив вирок, точилася дискусія чи може даний депутат В. Глотко бути депутатом міської ради, якщо суд у вироку застосував до нього покарання у вигляді заборони права займати державні посади строком на 3 роки.

Тому згідно роз’яснення було чітко зазначено, що депутат, до якого судом застосовано покарання, як заборона права займати державні посади, й у зв’язку з тим, що депутати прирівняні до посадових осіб, територіальна виборча комісія офіційного оприлюднила інформацію, що повноваження депутата Ніжинської міської ради В’ячеслава Глотка припинено.

Секретар Ніжинської міської ради Олег Кірсанов підтвердив припинення повноважень депутата В’ячеслава Глотка. Також Олег Кірсанов зазначив: «Територіальна виборча комісія в найближчі дні збереться й визначить проведення дострокових виборів на тому окрузі, де був обраний вибулий В. Глотко».

Максим БАГРІНЦЕВ, депутат Ніжинської міської ради






Теги:міська рада, Ніжин, місцеве самоврядування, СБУ, хабар


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Як можна таку писанину оприлюднювати на сайті ? Закон "Про місцеве самоврядування в Україні" визначає виключні випадки дострокового припинення повноважень депутата міської ради.
avatar