реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Міська рада не хоче працювати з засудженим мером

Після проголошення суддею Новозаводського районного суду міста Чернігова вироку по кримінальній справі за отримання хабара в особливо великому розмірі (другим за величиною в Чернігівській області) стосовного мера Ніжина Михайла Приходька, Ніжинська міська ради відмовилася від проведення сесій під головуванням засудженого міського голови.

Насьогодні міська рада налаштована висловити міському голові свою недовіру, мотивуючи це тим, що засуджений до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною займати державні посади міський голова, якого суд визнав винним у скоєнні тяжкого посадового злочину не має жодного морального права на керівництво містом. Тож депутати, у листі, висловили думку, про що сьогодні міський голова не повинен керуватися інстинктом самозбереження, а піти на зустріч громаді і на час апеляційного розгляду вироку залишити посаду міського голови, доводячи у суді свою невинуватість та не завдавати збитків міській громаді.

Ніжинському міському голові Приходьку М.В.

Депутатів Ніжинської міської ради 6-го скликання

Відкрите звернення

Михайле Васильовичу! Депутати Ніжинської міської ради реально оцінюють Ваш особистий вклад у розвиток міста Ніжина, забезпечення його життєдіяльності та глибоко поважають тих Ніжинців, які висловили Вам довіру на місцевих виборах 2010 року. Ми знаємо, що Ваша багаторічна праця на посаді міського голови була не легкою. Ми впевнені, що більшість Ваших зусиль, як міського голови, була спрямована на досягнення стабільності та добробуту в місті Ніжині.

Але, 9 листопада 2012 року суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова Подалюка О. Ф. іменем України виголосив вирок, яким Вас було визнано винним у скоєнні злочину передбаченого ст. 368 ч. 3 КК України та призначив Вам покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати державні посади строком на 3 роки. Відомо нам і про окрему Постанову суду від 9 листопада 2012 року до керівництва головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, щодо порушень під час досудового слідства, але як свідчить текст вироку, Суд врахував обставини викладені в зазначеній Постанові.

Ніжинська міська рада це представницький орган місцевого самоврядування, до складу якого входять депутати, обрані жителями міста у відповідності до виборчого законодавства України. Рада представляє спільні інтереси територіальної громади міста Ніжина та ухвалює рішення від її імені. Плідна співпраця між міською радою та міським головою можлива лише при наявності певної довіри та достатньої одностайності намірів.
Наразі в місті відсутній високий ступінь довіри до місцевих органів влади і з кожним днем він знижується, а винесення вироку щодо Вас ще більш погіршило ситуацію. Громада сумнівається щодо подальшої ефективності управління містом та повній неупередженості при прийнятті рішень.

Ми розуміємо, що вирок суду не набув законної сили і буде оскаржений до Апеляційного суду. Але судом першої інстанції Вас визнано винним у скоєнні саме посадового злочину на посаді Ніжинського міського голови.

У зв’язку з обставинами, які виникли звертаємося до Вас з відкритою та відвертою пропозицією, щодо якої у нас та Ніжинської громади склалася майже одностайна думка та пропонуємо Вам, як Ніжинському міському голові, до набрання законної сили обвинувального вироку чи його скасування, піти у відпустку, поклавши виконання обов’язків міського голови на секретаря ради Кірсанова О.В., в тому числі і право першого підпису.

Ми твердо вважаємо, що таким чином почуття гідності Ніжинців буде збережене, а громада буде впевнена в законності та неупередженості рішень органів місцевого самоврядування та неможливості виникнення конфлікту інтересів.

Маємо надію, що Ви, дотримуючись кодексу державного службовця та морально-етичних норм, підтримаєте нашу пропозицію і таким чином доведете Ніжинській міській раді та громаді міста, що більш за все турбуєтесь про інтереси громадян міста, а не свої особисті.

На нашу думку, така відпустка дасть Вам змогу зосередитись на доведенні саме суду, як органу який встановлює вину особи, а не громаді, своєї невинуватості, та дасть впевненість ніжинцям, що посада міського голови не буде використана Вами виключно для вирішення особистих проблем.

З надією на порозуміння.

Депутати Ніжинської міської ради всього 27 підписів (більшість від загального складу ради)
Максим БІЛОУСЕНКО


В той же час депутат Максим Багрінцев, який завжди відзначався нетерпимістю до Михайла Приходька, тепер став на його сторону. Подаємо позицію М. Багрінцева ( в авторській орфографії):
Регіонали продовжують вчиняти безчинство

16 листопада 2012 року деяки депутати від Партії «регіонів» М. Ступак, А. Походня, С. Пархоменка та О. Багнюк планували провести позачергову 35 сесію Ніжинської міської ради, на порядку денному стояло одне питання дострокове припинення повноважень мера м. Ніжина. Але цій сесії не судилося відбутися тому, що сесія навіть не відкрилася, не було кворуму депутатів. Згадані депутати міської ради, які є однопартійцями мера м. Ніжина, такі як М. Ступак, А. Походня, С. Пархоменко та О. Багнюк постійно, систематично та регулярно заважають меру м. Ніжина плідно та конструктивно працювати для громади.

Данні депутати розгорнули справжню бородбу проти мера м. Ніжина й за будь яку ціну жадають, щоб припинити його повноваження. Свої плани вони прагнули реалізувати 16 листопада 2012 року, але багато хто з депутатів зрозумів коварність задумів вище згаданих депутатів й багато депутатів міської ради на сесію взагалі не прийшли, щоб не приймати участь в злочинних намірах цих вище названих депутатів. Будучи депутатами обранцями народу, замість того, щоб чесно, добросовісно, здійснювати свою депутатську діяльність, яка б була направленна на созідання та на розвиток м. Ніжина.

Цих депутатів регіоналів А. Походню, С. Пархоменка, та Багнюка не цікавить бажання працювати на благо м. Ніжина. Їх цікавить лише поскоріше усунути М. Приходька з посади мера, а потім повернутися на свої посади на Комунальному підприємстві «Комунальний ринок», де вони працювали останні 5 років.

В тому році міський голова М. Приходько звільнив цих депутатів з данного підприємства, за численні грошові крадіжки та за фінансові махінації на підприємстві, всі факти встановленні перевіркою КРУ й по цим фактам порушено кримінальні справи проти депутатів регіоналів А. Походні, С. Пархоменка та О. Багнюка. Ведеться слідство.

Такі депутати не заслуговують бути представниками Партії «регіонів». Після того, як данні депутати стали членами цієї партії, в середині партії зникла партійна дисципліна, а сесії міської ради перетворилися на бардак.

Депутат Ніжинської міської ради сказав, що буде закликати обласне керівництво Партії «регіонів» виключити з партії таких депутатів.

Депутат Ніжинської міської ради
Багрінцев Максим



Теги:приходько, міська рада, Ніжин, місцеве самоврядування, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar