реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Повінь на Кубані: рятуйтеся самі!

На Кубані керівник відділу цивільної оборони та надзвичайних ситуацій (ЦО і НС) найбільш постраждалого від повені Кримського району Дєніс Пронін звинуватив громадян у неправильній поведінці під час повені.

Пронін висловив переконання, що люди повинні були в першу чергу рятувати себе самі, а потім сподіватися на державу.

За його словами, прогноз знали всі, яка складається ситуація – бачили. Може і не всі, але хто хотів - знав.

«Моя думка – люди втратили пильність. Адже, за федеральним законом, вони повинні не тільки сподіватися на нас, а й рятувати себе і інших. Плюс швидкоплинність подій ... Тому всі докладені зусилля щодо оповіщення виявилися марними», - пояснив Пронін.

Крім того, за його словами, 75% мешканців Кримська живе у небезпечних зонах, де вже півстоліття заборонено будувати житлові будинки.

«Але коли у нас і кого зупиняли заборони?» - наголосив начальник відділу ЦО і НС.

Він стверджує, що люди зводять будинки самовільно, а потім ставлять перед фактом. При цьому жодного офіційного дозволу за останні півтора року підписано не було, і з боку населення постійно сипалися скарги, що дозволи не видають.

Пронін також переконує, що про те, що насувається лихо в адміністрації знали з ранку, але погода була сонячною та безвітряною і не віщувала катастрофи, тому людей сповістили по телебаченню біжучим рядком.

Як повідомлялось, за офіційною інформацією кількість жертв повені у Краснодарському краї перевищила 170 людей. Зокрема, у Кримському районі – 159, двоє – в Новоросійську та 10 у Геленджиці», – зазначив представник.

Нагадаємо, паводок в ніч на 7 липня затопив більше 5000 житлових будинків у трьох містах (Геленджик, Кримськ, Новоросійськ) і ряді селищ Краснодарського краю. За медичною допомогою звернулися 320 осіб, були госпіталізовані 104. МНС повідомляє про більше, ніж 12 тисяч постраждалих. Із зони стихійного лиха евакуйовано понад 2700 осіб.

Аратта



Теги:Кримськ, Російська Федерація, Повінь, Кубань


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Путину уже сообщили наверное о причине наводнения России следунт помнить две вещи - что будет если гавкать на Путина и призывать голосовать против него А то некоторые уже начали придумывать всякую хрень
avatar
2
Можливо, одна з причин таких катострафічних наслідків повені -дебільна забудова заплав річок.
Це створює штучні перешкоди на шляху потоків води під час повеней. Таким чином,піднімає (інколи локально) біля цих першкод рівень води, який досягши певного рівня, породжує при прориві ефект цунамі.
Аналогічна ситуація може бути і в Черніговю через щильну забудову річища Стрижня, в т.ч. висотками висотками.
Тож при сильних зливах такі штучні цунамі можуть затопити і знищити навіть центр міста.
Не треба забувати, що є ще водосховища, які вразі переповнення водою, можє прорвати.

В першу чергу це мікрорайон Красного мосту, П"ятикутів, Савчука, вул. Пушкіна, Горького.
Нажаль, чинушам-дерибанщикам це по-барабану.
Шкода, що мешканцям цих мікрорайонів також.
До чекаються... і може бути теж саме, що в Кримську.
Можливо, вже і запізнилися...
avatar