реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Пост імені інспектора ДАІ

Напередодні Дня Пам’яті співробітників міліції, які загинули під час виконання службових обов’язків за ініціативи Ради ветеранів УМВС України в Чернігівській області та підтримці Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка керівництвом УМВС було прийнято рішення присвоїти стаціонарному посту №2 дорожньо-патрульної служби ДАІ «Вертіївка» ім’я державтоінспектора Василя Михайловича Кичка та відкрити меморіальну дошку.

24 квітня 1965 року, знаходячись на службі, молодший лейтенант міліції Кичко Василь Михайлович на службовому мотоциклі патрулював трасу в районі села Вертіївка Ніжинського району. Під час несення служби інспектор став свідком дорожньо-транспортної пригоди за участю „Волги-таксі”, водій якого, не впоравшись з керуванням, з’їхав у кювет.

В автомобілі перебувало двоє небезпечних злочинців, один – дезертир військової частини в Київській області, який заволодів двома автоматами Калашникова з набоями, при цьому тяжко поранивши військовослужбовця. Другий – водій столичного інституту, він найняв у Києві таксі, наніс водію ножові поранення і заволодів автомобілем. Молодики удвох направлялися в бік Москви, плануючи по дорозі скоювати розбійні напади, а потім у Пензі перейти на нелегальне становище.

Побачивши в кюветі автомобіль, Василь Кичко на службовому мотоциклі під’їхав до місця ДТП, в цей момент злочинці вийшли з таксі та відкрили вогонь з автоматів по інспектору, завдавши йому 12 кульових поранень. Міліціонер навіть не встиг вийняти пістолет з кобури.

У пам’яті співробітників органів внутрішніх справ Кичко Василь Михайлович залишився професійно грамотним співробітником, який мав високі показники службової діяльності, користувався авторитетом та повагою серед колег по службі та громадян.
Указом Президії Верховної Ради УРСР у вересні 1965 року Кичко Василь Михайлович був нагороджений медаллю „За відмінну службу по охороні громадського порядку” посмертно.

На сьогодні на обліку в Управлінні МВС в Чернігівській області знаходиться 59 сімей співробітників ОВС, які загинули, виконуючи службовий обов’язок, у тому числі 3 сім’ї, де виховуються 3 неповнолітні дитини. УМВС області усіляко допомагає цим сім’ям у вирішенні їх соціально-побутових проблем, допомагає дітям отримати вищу освіту у навчальних закладах системи МВС.

Перед початком пам’ятних заходів перший заступник начальника УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Валерій Костильов, начальник управління кадрового забезпечення УМВС полковник міліції Юрій Лихошерст та начальник УДАІ УМВС підполковник міліції Валерій Парахнєй спільно з головою Ради ветеранів УМВС області Павлом Скнарем відвідали могили загиблих міліціонерів – державтоінспектора молодшого лейтенанта міліції Кичка Василя Михайловича та старшого лейтенанта міліції Клюзка Олексія Андрійовича, які поховані на кладовищі в селі Вертіївка. Керівники також вшанували могилу, в якій поховані співробітники Ніжинської та Вертіївської повітової міліції, які загинули в 1921 році в бою під селом Дорогинка Ніжинського повіту.

Вшанування подвигу молодшого лейтенанта міліції Кичка Василя Михайловича має на меті аби прийдешні покоління міліціонерів, приходячи на це місце, проймалися духом героїзму та патріотизму і самі гартували свою волю, стійкість і відданість присязі правоохоронця.

Борис КОНОВЧЕНКО



Теги:Вертіївка, ДАІ, УМВС в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar