реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Порізаний намет біля Катерининської церкви: свої своїх не познаша!

Чоловік, якому єпархія УПЦ Московського патріархату доручила на Водохреща різати ополонку на Десні для водосвяття, після "обильного возлияния" тією ж бензопилою порізав намет своїх же співвірників біля Катерининської церкви. Дісталося і лозунгу, де щось гидке говорилося про українську Церкву -- мовляв, "раскольнікі" і прочая. Коли пильні бабісі вибігли з більшого окупантського намету рятувати порізаний менший, той чоловік кричав:" Я по благословению Амвросия!".

Розповідає Віктор Левченко, голова громади Катерининської церкви:" Коли я йшов з Десни -- побачив цю чудасію. Добре, що я став у стороні і не втручався, а то б, як завжди, приписали б усе Київському патріархату. А той чоловік Московського патріархату, різав їхній же намет і кричав, мовляв, "Рукі прочь ат В"єтнама!".

Нагадаємо, що Катерининська церква вже більш як півроку реально належить УПЦ Київського патріархату, а раніше доступ до неї блокували прихильники Московського патріархату, які свій намет назвали "паходной церкав"ю" і повісили великий плакат з московським патріархом Кірілом Гундяєвим. Внаслідок окупації зіпсовано унікальні експонати музею, в тому числі найстрашіний чернігівський рушник. Голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний звертався до керуючого Чернігівською єпархією владики Амвросія з вимогою відшкодувати збитки, завдані українській культурі. Насьогодні у храмі служить громада Київського патріархату, а в наметі Московського патріархату ждуть приходу Януковича. Допомогу їм надають також депутати від Блоку Юлії Тимошенко.

П"яний чоловік, якого забрала міліція, був настільки "в подпітії", що не міг і надати пояснень -- що ж його повело зробити загалом правильний крок? Та часто Господь водить рукою того, про кого й подумати несила...




Теги:московський патріархат, Чепурний, Катерининська церква, Амвросій, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ой, москалі уморили! Отак насмішить! Давайте, мілиє, і далі тужтеся!
avatar