реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Катерининка має освітлений вигляд

У Чернігові ще одна яскрава історична пам`ятка – Катерининська церква - отримала нове сучасне декоративне освітлення. Завдяки цьому, милуватися архітектурною красою храму тепер можна не тільки у денний, а й у вечірній час, повідомляє прес- служба міської ради .

Міністерство культури України ще рік тому погодило робочу проектну документацію на встановлення освітлення Катерининської та П’ятницької церков у Чернігові. Але після цього тривали процедури публічних закупівель, у результаті яких й було визначено підрядну організацію, яка реалізує проект.

За інформацією управління житлово-комунального господарства міської ради, на втілення проекту з встановлення освітлення Катерининської церкви та прилеглої території загалом передбачено 1,356 млн грн. Ці кошти розраховані на розробку проекту, будівельно-монтажні роботи, авторський та технагляд. Роботи з реконструкції ще тривають, їх виконує ТОВ «Інгресс» (Чернігів).

Практика такого зовнішнього освітлення широко використовується у всьому світі. Зокрема, воно підкреслює архітектурні особливості та красу історичних будівель, робить акцент на їхній неповторності та величі.

Катерининська церква вистояла в боротьбі з московськими найманцями, які намагалися не допустити в ній богослужінь української церкви Київського патріархату і зараз є кафедральним храмом. У ній постійно перебувають мощі святого Меркурія, ігумена Бригинського. Унікальним є іконостас з гербами Мазепи та козацтва та іконами Петра Калнишевського і Покрови.



Теги:Калнишевський, Катерининська церква, УПЦ КП, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar