реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Помстився...собі на шкоду

В кінці квітня до Чернігівської районної лікарні з діагнозом: уламковий перелом основної фаланги п'ятого пальця правої руки звернувся 58-річний Степан (всі імена матеріалу змінено), житель селища Гончарівське, Чернігівського району.

В ході проведення перевірки, яка в таких випадках має бути проведена, правоохоронці з'ясували, що 56-річний Віктор, житель цього ж таки селища Гончарівське майже сім років посезонно працював пожежним охоронцем в одному з лісгоспів. Робота полягала в тому, щоб в пожежонебезпечний період весна-осінь стежити за пожежною безпекою в лісі. На початку 2010 року Віктор знову прийшов в цю ж установу влаштовуватися на роботу, але цього разу з розчаруванням почув що його місце в же зайняте, а ще більше обурило невдаху те, що на це місце взяли його сусіда, 58-річного Степана.

Чоловік у розпачі починає «докопуватися» до істини: «Як? Чому?». І через деякий час дізнається - новий охоронець - земляк начальника пожежної хорони лісгоспу. Це ще більше обурило Віктора, бо він нарешті зрозумів, що його звільнили саме для влаштування «свояка». То ж Віктор вирішує за будь-яку ціну поквитатися із конкурентом.

Одного дня Віктор повертався з лісу додому на велосипеді та біля магазину випадково зустрів свого «наступника», який в цей час розмовляв з якимсь чоловіком.

Віктор зупинився і, не злізаючи з велосипеда, чемно привітався, а потім завів розмову про те, як негарно сусідові «підсиджувати» сусіда. Степан спробував був щось заперечити, чи то пояснити, але це ще більше розізлило ображеного чоловіка. Далі він вже він уже так розійшовся, що пустив у хід лопату яку віз на багажнику свого велосипеда. Держак лопати, просвистівши у повітрі, був би таки опустився на голову Степана, але той вчасно встиг підставити руку і удар прийшовся по руці. Не чекаючи продовження конфлікту, Степан швиденько стрибнув на всій велосипед та щосили натиснув на педалі, поки не дісталося більше.

Невідомо, чи залишився Віктор задоволеним своєю помстою, але проблем собі він таки нажив чимало: у потерпілого виявився зламаним палець та забита рука і тепер її трипалий час доведеться лікувати, а це означає, що вчинок чоловіка підпадає під дію статті 122 ч. 1 Кримінального Кодексу України «умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження», що передбачає два роки виправних робіт, або обмеження, а то й позбавлення волі на строк до трьох років.

Наразі Віктор знаходиться на підписці про невиїзд, ведеться слідство і, звичайно ж, ні про яке працевлаштування на місце виведеного з ладу конкурента не може бути й мови. Отак часто буває «І сам не гам, і другому не дам».

Галина Пиріг, помічник начальника Чернігівського райвідділу УМВС
України в Чернігівській області




Теги:Помста, палець, зламав, Месть, помстився, конфлікт, руку


Читайте також



Коментарі (0)
avatar