реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

"Помилка" Леоніда Кучми

Не далі як в 2010 році з Лаври збирались виселяти музеї з метою передачі всієї території москвопопію. Olga Malysheva, яка тоді працювала в музеї, копняками ганяла попів (МП) від експонатів. А хранитель колекції музичних інструментів пан Черкаський регулярно зазнавав нападів антисемітів в рясах через свою характерну зовнішність і позірно крихку будову тіла. При тому підсумковий рахунок в герцях іноді виходив на користь ветерана музейної справи.

Через публічні акції протесту і деякі хитрі адміністративні кроки виселення музеїв вдалось зупинити. Але з Лаври послідовно випиляли італійське посольство, бібліотеку стародруків, інфекційну лікарню і навіть офіс інтернет провайдера. Оскільки крім духовності сучасним монахам (тм) потрібний комфорт, вони за час оренди звели на території заповідника 36 безблагодатних незаконних споруд.

В 2013-2014 році на території Лаври проживали вкрай підозрілі особи, схожі на московитських військових в рясах. А декілька персонажів із числа умовного духовенства пізніше були ідентифіковані як учасники бойових дій на Донеччині. Звісно, не на боці ЗСУ...

Леонід Кучма дав офіційні вказівки пустити в український храм іноземну релігійну громаду і підписати угоду оренди. А також неофіційну - заплющувати очі на їхній сірий бізнес, та різні протиправні дії. Ані міліція, ані СБУ фактично не могли переслідувати цих духовних осіб .

Але Бог бачить, кому помилково дістався в користування історичний храмовий комплекс. І допомагає посадовцям виправити помилку екс-президента.

Віктор ПУШКАР



Теги:Леонід КУЧМА, УПЦ МП, Києво- Печерська лавра


Читайте також



Коментарі (0)
avatar