реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Помаранчевих" суддів звільнили

Конституційний Суд України припинив повноваження суддів Івана Домбровського, Ярослави Мачужак і Анатолія Дідківського. Суддя Іван Домбровський добре відомий редакції "Сіверщини", оскільки ще як суддя Верховного Суду брав участь у семінарах, що проводилися за участі нашої газети. Запам"ятався дуже ввічливим, грамотним і українським суддею
Відповідне рішення суд ухвалив 9 вересня у зв’язку з поданими суддями заявами про відставку, повідомляє прес-служба КСУ.

Згідно з Регламентом Конституційного Суду, голова КСУ протягом трьох днів направить відповідний лист з’їзду суддів України для розгляду цього питання у встановленому порядку.

Іван Домбровський, Ярослава Мачужак і Анатолій Дідківський були призначені суддями Конституційного Суду в листопаді 2005 року VII з’їздом суддів України.

Присягу склали 4 серпня 2006 року. Іван Домбровський на спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду був обраний Головою КСУ (2006–2007 роки).

Судді Конституційного Суду на засіданні щиро подякували Івану Домбровському, Ярославі Мачужак і Анатолію Дідківському за плідну працю та вагомий внесок у розвиток конституційного судочинства України.

Звільнених суддів називали "помаранчевими".




Теги:звільнення суддів, Коснтитуційний Суд, Зачистка, нова влада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar