реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Нардепа дістав москвопатріархатний Конституційний суд

Церкви і храми УПЦ МП — це пункти незламності рускаво міра в Україні, але тойщоготувавсябоневтік не може заборонити УПЦ МП, бо вона — його точна копія: українська лише за назвою і російська по суті, корумпована, хамська та брехлива.

І його електоральна база.

Олександра Бригинця дістав московськопатріархатний Конституційний суд - сьогодні він приніс туди офіційний лист і копію петиції, яку подав на сайт презедента.

Поки Петицію поставлять, поки її розглянуть, я з депутатами Київради від ЄС зареєстрував листа саме тій судді, що четвертий рік затягує розгляд звернення щодо перейменування МП в РПЦвУ,- Бригінець.

Вже майже 4 роки КСУ не може розглянути подання про конституційність закону, який зобов'язує УПЦ (МП) перейменувати на РПЦУ , яке зробили депутати "Опоблоку".

Нагадую , за президентства Порошенка, через декілька днів після історичного Об’єднавчого Собору, внаслідок якого постала автокефальна Православна церква України (ПЦУ), Верховна Рада VIII скликання ухвалила Закон № 2662-VIII про зміну назви релігійних організацій, керівний центр яких розташований в країні-агресорі.

Закон набув чинності 26 грудня 2018 р., але так досі й не запрацював, бо депутати з "ОПЗЖ" у січні 2019 року оскаржили закон в Конституційному Суді України. Суддя-доповідач Ірина Завгородня, яка стільки часу тягне з розглядом, на думку Бригинця може подати у відставку, якщо ця справа настільки суперечить її поглядам і вона хоче , як і лєйтєнант Баканов, молитись московським попам.

Численні колаборанти в рясах не лише благословляли «визволителів» та активно співпрацювали з ними на тимчасово окупованих українських територіях, але й здійснювали розвідувальну діяльність та сприяли терору проти українських патріотів.

Менше ніж за півроку СБУ (без Баканова) порушила 23 кримінальні провадження щодо 33 фігурантів у найбільш скандальних випадках. Тим часом ЗМІ та соціальні мережі повідомляють про сотні інших випадків сприяння державі-агресору представників т.зв. «УПЦ», які, на жаль, не набули резонансу.

Брехлива назва цієї фсбешної релігійної організації дозволяє їй і далі здійснювати свою підривну діяльність, спрямовану на розкол у суспільстві, прикриваючись фальшивим статусом нібито «української» церкви.

Зиновій ГУЗАР



Теги:РПЦ, Коснтитуційний Суд, УПЦ, Бригинець, Зиновій Гузар, команда ЗЕ, Баканов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar