реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

"Покровські читання" проведуть Пантюк та Іванов

Громадська організація Літературно-мистецьке об'єднання «Гоголівка» започатковує щорічне проведення "Покровських читань».

12 жовтня о 13 годині в Будинку дітей та юнацтва в Ніжині та 15 жовтня з 13-ї години у музеї М. Коцюбинського в Чернігові Літературно-мистецьке об'єднання «Гоголівка» за підтримки виконкому Ніжинської міської ради, разом в партнерстві з Чернігівською філією Національної Спілки письменників України, Молодіжною Громадською Організацією Центром Прогресивної Молоді «Апельсин», Літературною студією Ніжинського Державного університету імені Миколи Гоголя, Культурно-мистецьким центром «Інтермецо» та студентською радою НДУ ім. М.Гоголя проводяться перші читання.

Студентська та учнівська творча молодь безпосередньо зможе познайомитися з метрами української літератури з Чернігівщини: лауреатом Шевченківської премії в галузі літератури Дмитром Івановим, як було сказано в публікації на сторінках «Деснянки» Людмилою Пархоменко, поетом від Бога, Головою Чернігівської організації НСПУ, відомим прозаїком Оленою Конечною, молодим поетом, журналістом обласного радіо Андрієм Тітком. Гостями «Покровських читань» стануть київські поети, що пов'язані з Чернігівщиною, Ніжином: секретар Спілки письменників України, блогер «Української правди» Сергій Пантюк, Ярослав Гадзінський, Тетяна-Марія Литвинюк, редактор дитячого журналу «Крилаті» Тетяна Винник, Юрко Чабан та інші.

Будуть представлені літературні студії чернігівських та ніжинських навчальних закладів. В перервах між читцями виступатиме відомий своєю ліричною піснею акустичний гурт «VOICE of MIND» Ольги Швед та Леоніда Бивалькевича.

Громадська організація Літературно-мистецьке об'єднання «Гоголівка» створена нещодавно, у вересні цього року. Але про неї, як про ініціативну групу знають вже давно, майже шість років, завдяки проведенню фестивалів з такою ж назвою – «Гоголівка». До об'єднання увійшли студенти НДУ імені М. Гоголя та вже знані письменники: Ярослав Гадзінський, Тетяна-Марія Литвинюк, Олександр Гадзінський, Віктор Божок, Вікторія Кривенко, Дарка Москаленко.

Віктор ТАТАРИН, письменник, голова ГО ЛМО «Гоголівка»



Теги:Ніжин, Покровські читання, Гоголівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar