реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Гоголівка", чи ти будеш?

Зовсім недавно, здавалося, був квітень місяць 2012-го. І ніщо не віщувало поганого. Поети й прозаїки натхненно читали своєї душі творіння, а юні ван гоги і рєпіни виставляли шедеври, народні умільці проводили майстер-класи… І ось – маємо! "Гоголівка" 2013 року може не відбутися.

"Батьками" літературно-мистецького фестивалю є Тетяна-Марія Литвинюк та Ольга Роляк. П’ять разів Ніжин зустрічав гостей з різних куточків держави, єднав Україну Сходу й Заходу – Івано-Франківська й Харкова, Чернігова, Сум, Ялти, збирав розкиданих братів і сестер з близького зарубіжжя – Білорусії й колишньої Югославії, Молдови. Можливо молодим поетесам ідею проведення фестивалю, тоді студенткам Ніжинського державного університету імені М. Гоголя, підказав сам Микола Васильович, коли, було, вирішили переночувати в стінах колишньої гімназії вищих наук князів Безбородьків, справді першого на Чернігівщині. Співорганізатори, будучи ще студентками філологічного факультету, звернулися до деканату за підтримкою і вони отримали її від письменника й журналіста Олександра Вадимовича Забарного. З роками коло шанувальників фесту збільшувалося. Це і Ніжинська міська рада, підприємства, організації району й області, народний депутат України Іван Куровський.

Зараз фестиваль під загрозою зриву. У дівчат з'явилися нові ідеї й проекти і тому вони відійшли від організації проведення "Гоголівки" в 2013 році. Традиційно фест проходив у квітні-травні. Тепер не зрозуміло – хто організатор. За інформацією, яку ми отримали від одного з модераторів групи "ВКонтакті" "ГОГОЛІВКА - четвертий вимір", організаторські повноваження передані пані Ірині Корінь. Але ніхто ще не знає, чи проходитиме фестиваль і де. Уже зараз треба шукати й організовувати людей, які словом і ділом, коштами могли підтримати проведення "Гоголівки – 2013".

Цей фестиваль, єдиний на Чернігівщині, потрібний творчій молоді Сіверського краю. Хочемо звернутися до Чернігівської обласної державної адміністрації в особі голови Володимира Хоменка, обласної ради, Чернігівської обласної організації НСПУ, громадських і творчих організацій, народних депутатів України від нашого краю в парламенті – підтримайте "Гоголівку". Ця підтримка окупиться сторицею.

Віктор ТАТАРИН,
Ніжин.



Теги:НСПУ, Ніжин, фестиваль, Гоголівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar