реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Покращуємо партнерські стосунки з платниками

Податковим кодексом України, який набрав чинності з 1 січня 2011 року, передбачено, що платники податків, які належать до великих та середніх підприємств, подають податкову звітність до органу державної податкової служби в електронній формі.
Якраз на це і спрямована роз’яснювальна робота міських податківців. Відділом масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян постійно проводяться заходи з платниками податків щодо переваг подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Це семінари, тренінги, тематичні зустріч, засідання „круглого” столу тощо. Спілкування у такому форматі дає можливість виявити проблеми, які виникають у платників, та уникнути їх у майбутньому, одержати кваліфіковані роз’яснення фахівців податкової.
От і нещодавно було проведено засідання „круглого” столу з представниками підприємств і організацій міста.
На початку зустрічі заступник начальника інспекції Ігор Чеботар зазначив, що подання звітності у електронному вигляді дає можливість не тільки завчасно виявити помилки, але й скоригувати їх. Особливу увагу податківець приділив питанню автоматичного відшкодування ПДВ. „Податковим кодексом України передбачено автоматичне відшкодування ПДВ, але тільки для тих платників, які одночасно відповідають критеріям, зазначеним у Податковому кодексі”, - наголосив він.
Також у заході взяв участь начальник відділу інформатизації процесів оподаткування Віталій Роговець, який розповів про переваги подання звітності у електронному вигляді та порядок укладення договорів. Крім того він поінформував присутніх щодо сертифікаційних центрів.
Представники підприємств висловили думку про те, що проведення таких заходів сприятиме гармонізації стосунків між платниками податків та податківцями.
Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові








Коментарі (0)
avatar