реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Походження "тойот" Соколова

15 травня на адресу Демократичного Альянсу надійшла офіційна інформація про походження так званих «Тойот Соколова».

Нагадаємо, що 21 лютого був надісланий інформаційний запит (скани документів http://www.gorod.cn.ua/news_35393.html#0) до міської ради з проханням надати інформацію про походження автомобіля Toyota Camry (СВ 1000 АХ) на що отримали відписку. Після цього була надіслана скарга до Прокуратури міста, але на жаль прокуратура підтвердила, що чернігівці не повинні знати звідки у міського голови з’являються автомобілі. Та ж сама ситуація була з другою Toyota, але вже Corolla (СВ 0020 АХ).

Ситуація змінилась тільки після проведення брифінгу 10 травня безпосередньо під стінами міської ради по закінченню якого до канцелярії було занесено величезне звернення 1,5 на 2,0 метри (http://www.gorod.cn.ua/news_35491.html) для того щоб мер Чернігова все ж таки звернув на нього увагу.

Відповідно до офіційних документів Toyota Camry була отримана міською радою в позичку до 31 грудня 2015 року, що приблизно співпадає з перебуванням міського голови О. Соколова на своїй посаді, якщо звісно він не буде балотуватися від Партії регіонів до ВРУ в кінці цього року.

Дана Toyota відповідно до договору позички транспортного засобу є власністю Чернігівського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану, яка в свою чергу отримала її на підставі Договору пожертви.

Також відповідно до договору користувач має право виїжджати на даному авто за кордон, а в разі пошкодження транспортного засобу повинен буде відшкодовувати збитки (припускаємо, що за рахунок міського бюджету).

Друга ж Toyota Corolla міською радою була отримана від свого ж комунального підприємства «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» де на разі керівником є Артем Стах який до судового процесу (http://pik.cn.ua/novini-chernigova-novosti-chernigova/5999-prokuratura-bude-dovodyty-shcho-stah-i-los-braly-habari-) керував управлінням торгівлі.

Відповідно до Акту приймання-передачі балансова вартість автомобіля 87700,87грн. Що цікаво, найдешевша Toyota Corolla відповідно до цін з офіційного сайту компанії (http://www.toyota.com.ua/auto/corolla/price) коштує 18950дол. США (приблизно 151600грн.). Припустимо, дана Toyota була придбана комунальним підприємством (поки відсутня про це офіційна інформація), тоді мабуть представники компанії Toyota в Чернігові дуже лояльно ставляться до Чернігівської міської ради, якщо продають авто за такими знижками.

Постає закономірне питання, якщо все ж таки авто було придбано, чи мала моральне право в даний час міська рада витрачати достатньо великі кошти для поліпшення свого комфорту і наскільки такі придбання є обґрунтованими з точки зору доцільності?

Ігор АНДРІЙЧЕНКО



Теги:Олександр Соколов, спілка афганців, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar