реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Поговорив із Кулішем

Здрастуйте!

Що вдалося до Вашого 200-ліття?

Олесь Федорук зробив Facebook-сторінку, де про Вас говоримо цілий рік.

Олесь Федорук видав літертурознавчий детектив "Роман Куліша Чорна Рада. Історія тексту". Полюбили Вас ще більше, прочитавши.

У Вашому Воронежі поставили Вам пам'ятник. Повноростовий. Але чомусь у підлітковому віці.

У Сумах, Ніжені й Київі були цілі конференції, де Вас поминали. Та ніхто про них не чув.

У Ганниній Пустині коло Борзни зробили вже Вашу світлицю. На 5 кімнат. Як і було. Хату перекрили очеретом хлопці з Комишні. Поклали на грубу ловкі кахлі. Кажуть, шо 4 травня бенкетуватимуть на день народження Вашої половинки - Ганни Барвінок.

Що не вдалося?

1000-купюру з Вашим зображенням - зарубали. Поставили більш зговірливого, громадянина СССР - Вернадського. Ну й на 2000 купюру Вас не поставлять. Брехати не будем.

35-томник Ваш не видали. Газпром борги не віддав, самі розумієте... Тарас Компаніченко лаявся, шо, мовляв, у Австрії колись Ваш 6-томник видали. Більш як 100 років тому. А от на тій Україні - нє, нема возможності.

У Київі Вам пам'ятника як не було, так і нема. Один саморобний стоїть у дворах - на сміх перерхожим. А так ставлять пам'ятники другим персонам - то Малишку, то якомусь Іллі на кобилі. Біда!

Нова міністерка освіти до Вас у Ганнину Пустинь так і не приїхала досі. Хоч і пользуєцця Вашою кулішівкою у дописах на Facebook. Ну і шо шо з помилками. Біблію у Вашому перекладі теж не чита. А каже, шоб прекращали хлопців називати хлопцями, а дівчат дівчатками.

Далі кажуть, шо Ви не любили козаків. Та не доберуть яких саме: запорозьких чи городових? Та й хто такі козаки - не відають. Тіки роти роззявляють як співають Чубинського про "козацького роду".

Грабович в Америці далі робить із Вас дурня й ліберала, пророка драгоманівців. Спуску не дають за океаном.

...Вибачте, шо так воно якось все получилось. 200 років - велика дата. Але ж справа не в цифрах. Ви зі своїми ідеями й вимогами до рідної Вам української нації забігли далеко наперед. І тили не підтягнули. Тому остаєтеся усім нам трохи незрозумілим, а декому й осоружним...

Знаємо, шо Ви людина не горда. Босяка навіть ходите. Як той Сковорода.

Ну а ми взуваємося. Вибачайте

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:ганна Барвінок, Новосад, Мотронівка, Ростислав Мартинюк, Пантелеймон Куліш


Читайте також



Коментарі (0)
avatar