реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Подолайте страх -- і будете здорові!


Довелося зранку сьогодні пройтись у справах. Назустріч перелякані громадяни, молодь і старші, багато з них – в масках. То там, то сям зринали панічно-стривожені вигуки: «Масок ніде немає!», «В аптеках вигрібають геть чисто все!», «Люди замовляють ліків на 1000 гривень кожен!..»
Маску вдягай!
Таке враження, що на очах знову розігрується чергове дійство. Чітко сплановане, цілеспрямоване й небезкорисливе. Один з його видимих наслідків – той, що лежить на поверхні, – безкоштовна громадська реклама ліків «із вуст до вуст» і безкорисливий громадянський «мультилевел маркетинг» фармацевтичної продукції. Так і хочеться сказати, дивлячись чергові новини по ТБ: «Громадяни, пильнуйте: інформація – це те, що приховується; все інше – реклама».

Думається, не один вороженько у цей час потирає спітнілі рученята, рахуючи прибутки від захмарної реалізації арбідолів, афлубінів, грипомаксів… Адже нещодавно та сама група зажерливих вороженьок дещо втратила на громадянській відмові від вакцинацій та щеплень, та нічого – ось саме зараз і надолужує, запускаючи страшилки у мас-медіа. Як результат, уся справжня – а заодно й підробна - фармацея йде гуртом і вроздріб просто «на ура», що тобі гарячі пиріжки. А хтось кмітливий і винахідливий просто зараз налаштовує додаткові лінії по випуску масочок – і теж нівроку підзаробить грубих грошенят.

Ми вже призвичаїлися до того, що грипові епідемії нам підсовують щокожен рік. Думається, оті страхітливі віруси штучно вирощуються в лабораторіях по сусідству з тими, де виробляються вакцини й ліки проти них же. Скоріш за все, одними й тими самими замовниками. Без особливих мозкових напружень придумуються назви – «пташиний грип», «свинячий грип»… може, далі на черзі «котячий»? Та з кожним роком умови гри стають дедалі жорсткішими, бо більшає (або нам кажуть, що більшає) смертних випадків і прямо пропорційно росте крива людського страху.

«Щось негаразд у Датському королівстві», і давно негаразд - ви так не думаєте? Адже комусь дуже на руку ваш страх і ваша паніка. Бо, в першу чергу, в такому стані вами дуже легко управляти. Мимохіть подумалося: в Україні, наприклад, зараз чергова виборча кампанія…

І це лише верхівка, що лежить на поверхні. А скільки ще від того айсберга ховається у темних водах…

Але домінуюча думка на даний час: за будь-яких обставин ми, нормальна людська більшість, маємо зберігати спокій, рівновагу і тверезий розум. Хоча б тому, що саме цього нас так ретельно й настійливо намагаються позбавити.

Наталка Кобза для «Народного Оглядача»




Теги:паніка, Страх, тверезість, грип


Читайте також



Коментарі (0)
avatar