реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податкова міліція порушила 4 кримінальні справи

Відшкодування ПДВ безпосереднім товаровиробникам - це фінансовий ресурс підприємств. Він має сприяти розвитку виробництва, створенню нових робочих місць та формуванню сприятливого інвестиційного середовища. Але є і такі суб’єкти господарської діяльності, які зловживають, застосовуючи схеми ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом використання так званих „податкових ям”.

У ході проведення відпрацювань підприємств – відшкодувальників ПДВ з бюджету співробітниками податкової міліції спільно з працівниками ДПІ у м. Чернігові упереджено 6 спроб незаконної заявки податку на додану вартість на загальну суму 9,2 млн. грн. За матеріалами податкової міліції порушено 4 кримінальні справи, сума упередження ПДВ по яких складає 4,5 млн. грн., з них 2 за ч. 3 ст. 212 КК України, 1 за ч. 5 ст. 191 КК України та 1 за ч. 2 ст. 364 КК України.

До тих, хто своєчасно подає декларації, чесно сплачує податки і не підпадає під категорію ризикових підприємств, ставлення цілком протилежне: і ПДВ їм відшкодовуватиметься відразу після подання заявки, і надаватимуться інші преференції.

Олексій Барановський, перший заступник начальника
ГВПМ ДПІ у м. Чернігові




Теги:податкоа міліція, Кримінал, ПДВ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar