реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Платити лише за себе...

Чернігівська міська рада рік тому прийняла програму встановлення водо лічильників, метою якої був соціальний захист населення, яке отримує субсидії на сплату комунальних послуг та споживає води менше, ніж визначено відповідним рішенням виконкому Чернігівської міської ради. А ще встановлення лічильників за цією програмою має захистити чернігівців від непорозумінь після започаткування комерційного обліку води в багатоквартирних будинках.

Оскільки понад 13 тисяч власників особових рахунків з холодного водопостачання та понад 7 тисяч власників особових рахунків з гарячого водопостачання отримували субсидію за нормами споживання, то за розрахунками, за чотири роки виконання програми в Чернігові мали б встановити майже 23 тисячі лічильників холодної та гарячої води на загальну суму понад 19 мільйонів гривень.

Проте замість запланованих 13 тисяч абонентів заявки на встановлення лічильників подали лише трохи більше 2 100. У «Чернігіводоканалі» головною причиною такої низької активності стало те, що в квартирах зареєстровано людей менше, нж проживають фактично. Тобто отримувачам субсидій невигідно розраховуватись за фактично спожиту воду.

На думку експертів ситуація зміниться після того, як буде введено комерційний облік води в будинках. Ніхто не захоче платити за громадян, які споживають воду, але не зареєстровані за певною адресою.
Таким чином, наразі встановлено лише 2170 лічильників у 862 квартирах. Проте програма діє і в цьому році – заплановано встановити 6 тисяч лічильників.
"Голос України"



Теги:Чернігіводоканал, водолічильники, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar