реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Планують ліквідувати райради

Наступна сесія Чернігівської міської ради має розглянути питання про припинення обрання районних у місті рад.

«Райради в Чернігові зайві», — вирішили учасники публічного обговорення.

Наступна сесія Чернігівської міської ради має розглянути питання про припинення обрання районних у місті рад. Їх тут дві — Деснянська та Новозаводська. Дніпро та Житомир також ухвалили рішення вже не утворювати районних рад, давно йде про це мова і в Чернігові.

Як поінформував на публічному обговоренні цього питання заступник міського голови Сергій Фесенко, передбачається, що соціальні служби обох районів — управління праці та соціального захисту населення, районні служби у справах дітей, територіальні центри соціального обслуговування населення, а також відділи державного реєстру виборців — залишаться на своїх місцях, у тих само приміщеннях і з тим само обсягом функ-цій. Люди будуть приходити туди, куди вони й звикли, і обслуговуватися там, як і раніше. Зміниться лише їх підпорядкування — безпосередньо міській раді. А дозвільні функції та обов’язки у сфері ЖКГ, які нині делеговано рай-онним у місті радам і виконуються їх структурними підрозділами, візьмуть на себе відповідні структурні підрозділи міської ради.

Передбачається, що вивільнені кошти спрямують на облаштування та ремонт каналізації у приватному секторі (майже вісім мільйонів гривень) та на інші нагальні потреби містян. Загальний економічний ефект від ліквідації районних рад становитиме, за підрахунками спеціалістів з управління економіки міської ради, від 18 до 21 мільйона гривень."Голос України"



Теги:ліквідація райрад, Чернігівська міська рада, Владислав Атрошенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar