реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

План "Б" для Януковича: Кличко

Віктор Янукович може погодитися поступитися президентським кріслом Віталію Кличку.

Як свідчать джерела INSIDER, попри те, що Віктор Федорович уже наміряв собі два терміни, оточення готує його до можливого програшу.

Адже навіть за офіційними опитуваннями провладних соціологів, у спину залізному господарю Донбасу дихає Віталій Кличко, який примудряється вправно збільшувати рейтинги не лише на ниві партнерів по опозиції, а й насамперед на електоральному полі Януковича.

Водночас імовірний програш у боротьбі за головне крісло може компенсувати діючому президентові його пересадка у крісло прем’єрське.

"Кличко має перемогти з великим відривом. Настільки великим, щоб неможливо було вкинути бюлетені. Якщо це станеться, то Янукович змириться і визнає перемогу Кличка, адже в іншому разі Європа і США не визнають вибори, а це нікому не потрібно", - розповідають співрозмовники.

"Водночас існує домовленість, що в разі добровільної передачі влади Кличко-президент висуне кандидатуру Януковича на посаду прем’єр-міністра, і фракція УДАР дасть голоси за це призначення. А після цього мають бути ухвалені чергові зміни до Конституції з черговим розширенням повноважень голови уряду", - додають вони.

За словами джерел, цілком імовірно, що вмовив Януковича погодитися на такий розвиток подій голова його адміністрації Сергій Льовочкін, який разом з одним із головних політтехнологів влади Ігорем Шуваловим робить ставку на президентство Кличка.

"Хіба Льовочкін зміг би підтримувати Кличка без узгодження з "Папою"? Льовочкін не такий дурний, жити йому ще не набридло. І, скоріше за все, саме він вмовив Януковича на цей, так би мовити, "план Б", - розповідають джерела.

Саме через цю домовленість, за словами джерел, питання зняття Кличка з виборів уже не стоїть так гостро. Як відомо, питання з цього приводу виникають у зв’язку з нормою про необхідність кандидатові в президенти останні 10 років постійно проживати в Україні.

Водночас депутати від УДАРу уникають конкретики в розмовах на цю тему. "Я не беру участі в переговорах, але чутки ширяться. Кажуть, приходять різні люди від Партії регіонів і намагаються домовитися, пропонують умови, варіанти домовленостей", - сказав УДАРівець Павло Різаненко.

"Однак Віталій Кличко налаштований на демократичні вибори. Буде 2015 рік і ситуація буде чіткіша, зараз передчасно щось коментувати", - додав він. На запитання, чи налаштований Кличко взагалі погоджуватися на варіант "він – президент, Янукович – прем'єр", Різаненко відповів: "Ні, однозначно".

Утім неофіційно деякі УДАРівці підтверджують факт проведення перемовин на цю тему. "Переговори ведуть. Приходять різні люди від влади, пропонують. Але поки що рішення немає", - розповіло INSIDER джерело у фракції.

Однак до виборів іще далеко, а, зважаючи на схильність українських політиків до дотримання своїх обіцянок, пересічним спостерігачам залишається скуповувати попкорн в очікуванні головної прем’єри 2015 року - політичного детектива "Кидок".

Інтрига лише в тому, хто кого "кине" першим.
блогнет



Теги:удар, вибори- 2015, опозиція, Кличко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar