реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Левко Лук'яненко назвав найкращого кандидата в Президенти

Український політик, дисидент, екс-голова Української Гельсінської спілки та депутат чотирьох скликань Левко Лук’яненко вважає, що єдиним кандидатом на вибори від опозиції має бути Віталій Кличко. Про це він заявив в інтерв’ю «Ракурсу».

На думку Лук'яненка, Кличко є найкращим кандидатом від опозиції, бо має «величезний авторитет порівняно з іншими». «Як свідчить соціологія, його люди вже виділяють. І я розділяю їхню думку», — сказав Лук'яненко.

Крім того, Лук'яненко вважає, що гроші, які заробив Кличко, є «прозорими», бо він «заробив їх кулаком». На думку політика, Кличко заробив також величезну славу Україні своїми перемогами в спорті.

Лук'яненко вірить у те, що Кличко «глибоко цінує законність», бо довго жив за кордоном, а тому менш схильний до корупції. Екс-депутат ВРУ високо оцінив також досвід депутатства Кличка в Київраді та парламенті, а також його війни з Черновецьким.

Недоліком Кличка Лук'яненко назвав брак освіти, його недостатню обізнаність в історії, традиціях України та погане володіння українською мовою.

Лук'яненко заявив, що Кличко є найприйнятнішою кандидатурою і для заходу, і для сходу України.



Теги:Лук'яненко, вибори- 2015, опозиція, Кличко


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Якщо твердження про те, що спорт - це життя, то Кличко успішно пройшов і вже закінчує найжорсткішу його школу. Перед Путіним улесливо хіхікати Кличко не буде. 
Путін, правда, окрім школи самбо, пройшов успішно ще одну непогану для політика школу - школу КГБ.
avatar
2
Cпорт-то можливо й життя. Адже життя, на сам кінець, то все навколо нас. От тільки спорт, яким би "великим"  та справді яскравим шоу не здавався,  навіть на мить, ніколи не перетвориться на щось уособлююче собою ознаки державництва. Бо минає і час трендовості як футболу, так і боксу. У всякому разі, що було-то бачили, а що буде-побачимо!? Це так, між іншим.
А Віталій Кличко у цьому контексті дійсно постає на публіку видатним представником своєї професії, як і багато хто з переліку гідних наших сучасників  називатися відомими.На жаль тільки що тіж достойники, опиняючись на високих посадах, чомусь потім так і не культивують  пропаганду в країні імен справді достойних вчених, педагогів, лікарів, винахідників тощо. Все, чомусь, ставиться на шоу? 
Разом з тим, керувати державою, як довели нам всі 22 роки новітньої сторінки славного українського життєпису-то далеко не те, щоб просто яскраво здолати супротивника, натовкши йому пику та примусивши згадувати імя країни, виховавшої новітніх "гладиаторів". Йдеться про беззаперечне володіння, так би мовити від Бога, фундаментальними українськими чеснотами. Знаєте,це щось на кшталт славнозвісних совецьких гасел часів війни з німцями:"Ні шагу назд","за Волгой для нас зємлі нєт" тощо.Ось тут то й питання, наскільки вже з першого  день дня "гетьманства" бажаний очільник стане  українцем? Оскільки нація вже має гіркий досвід від переможного 2005 року!? Тому, здається, наразі ще є безліч питань та претензій якраз у цій площині. І це-спираючись  певні виступи спортсмена-політика, його інтерв'ю, озвучені думки...
Тут без сумніву можна говорити  хіба що про мужність, вихованість, чемність, загальний рівень культури тощо. Так само, як і про прагнення сподобатись всім виборцям.От тільки з останнім, не завжди виходить у політиці.Для чого й існує ІДЕОЛОГІЯ політичної сили. Здається, Віталій Кличко- має й продовжувати ходу як один з кандидатів, але не єдиний. У всякому разі є вибір, та час попереду. Інша справа, що колись кандидат має стати ЄДИНИМ.
А найповажнішого достойниказ гурту українських борців за українську Україну Левка Григоровича можна  зрозуміти без запитань. І першопричиною такого, є наша доля отриманого від Бога у 1991 році.Адже, завоювавши для України те, на що покладено було 26 років у страшних совецьких концтаборах, все таки хотілось би достойникові  побачити на найвищій посаді людину, маючого перспективу у виборах беззаперечно отримати перемогу у 2015 році, задля чого і мають бути згуртованими  прагнення чисельного електорату! Ото й здається досвідченому патриотові, що така собі "безідеологічність "названого кандидата цього разу має зіграти на Україну!? Словом,не так вже й легко людям з цієї когорти борців за волю України  спостерігати, як Україна зволікає з тим, що вже давно мають у руках наші сусіди, сформувавши у своїх національних суспільствах багато чого з  переліку, до якого ми так і не наблизились. Ото й болить Левкові Лук'яненку.
avatar
3
Нашим сусідам Бог чи доля дарували морально криштально чистих, без докору і сумніву керівників. Думаю, що Кличко належить до таких, крім того має досвід  чесно, гідно боротся і добиватися успіху.
avatar
4
Пригадую як у 1999 році пан Левко агітував за Євгена Марчука.
avatar